Prachtige wandelingen rond Brides-les-Bains

Wandelen bij Brides-Les-Bains
Wandelen bij Brides-Les-Bains

De strategische ligging van het dorp zorgt dat je geen uren onderweg bent naar je volgende activiteit. Welke activiteit het ook is je rafting, fietsen, downhillen je bent zo begonnen. Zeker als het gaat om wandelen, er zijn maar liefst 39 verschillende wandelingen die vanuit Brides-les-Bains starten. Je kunt kiezen uit lokale rondwandelingen of lange dagtochten in het Vanoise Natuurpark.

Wandelingen rond Brides-les-Bains

De rondwandelingen brengen je op de mooiste plekjes in en rondom Brides-les-Bains. Het ene momemt loop je lang de Doron de Bozel, even later sta je in een wijngaard of bezoek je de romaanse kapel van het gehucht La Saulce. Je kunt er voor kiezen om zelf op pad gaan en de gele routebordjes te volgen of aansluiten bij een georganiseerde wandeling van de Toeristische Dienst. In het hoogseizoen staan iedere dag twee wandelgidsen klaar, steeds met de keuze “zonnige wandeling” of een “wandeling in de schaduw”.

Wandelingen rond Brides-les-Bains - Copyright P. Lebeau

Wandelroutes zijn gecategoriseerd per thema, sfeer, duur en moeilijkheidsgraad. Zo wordt iedereen geinspireerd een ‘eigen’ wandeling naar te kiezen en de omgeving te verkennen. En deze omgeving heeft genoeg te bieden, van de bergtoppen van Les Trois Vallées en het Vanoise Natuurpark met zijn prachtige panoramazichten tot kleine bergdopjes. Onderweg passeer je beschermde bosgebieden, oude kapellen en verfrissende watervallen… trek je wandelschoenen maar vast aan!

TIP: Vanaf de ‘Pigeon Gorge’ (duivenkloof) heb je een mooi zicht op Brides-les-Bains. Via een 33 meter lange voetgangersbrug steek je een 17 meter diep ravijn over. Deze rondwandeling (ca 1 uur in totaal) loopt achter de Grand Spa horizontaal langs de helling en biedt mooie panoramazichten over het dorp.

Bezoek voor meer informatie de website van Brides-les-Bains.

Brides-les-Bains op twee wielen verkennen, kan natuurlijk ook.

komoot