Home Fietsen Op 2 wielen de streek rond Brides-les-Bains verkennen

Op 2 wielen de streek rond Brides-les-Bains verkennen

0
Op 2 wielen de streek rond Brides-les-Bains verkennen
Copyright - Gilles-Reboisson

In de streek rond Brides-les-Bains zijn er volop outdoormogelijkheden. Van een Via Ferrata / Klettersteig in Pralognan-la-Vanoise, Rafting, Golfen tot prachtige fietstochten. Afhankelijk het type fiets heb je (onder meer) volgende mogelijkheden.

Op de koersfiets

Vanuit het dorp kun je direct kiezen uit enkele beklimmingen naar de skistations Courchevel, Meribel en Les Menuires-Val Thorens. Fiets je iets verder heb je per fiets toegang tot enkele echt legendarische Alpenpassen: de Col de la Madeleine en de Col de l’Iseran.

Copyright - Alpcycles.com
(c) Alpcycles.com

—> Col de la Madeleine – 1993 m
Een echte klassieker voor koersliefhebbers, de col verbind de Tarentaise- en Mauriennevallei met elkaar. Vanaf de top geniet je van mooie vergezichten richting Mont Blanc. In de winter is de Col de la Madeleine een skipiste, en het is geen uitzondering dat de col pas midden juni geopend is – informeer even voordat je vertrekt. Deze col van de HC (hors categorie – buitencategorie) is een serieuse uitdaging met enkele steile stukken aan zowel de zuid- als de noordkant (Aigueblanche).

—> Col de l’Iseran – 2764 m
De Iseran is vooral bekend van zijn hoogte, je fietst op meer dan 2770 meter hoogte hier! Daarmee is het een van de hoogste bergpassen van Europa – en is een echte kuitenbijter. Ook de Iseran is een beklimming van de buitencategorie.

Vlak
Wil je een dag niet klimmen of met de familie een fietstochtje maken? Geen probleem, er zijn special routes “routes verte” die voor iedereen geschikt zijn. Zo is er van uit Aime-La Plagne een prima fietspad weg langs de rivier tot Bourg St Maurice en kun je via een andere weg terugkeren. Bij de Office de Tourisme krijg je meer informatie over de mogelijkheden en zijn fietskaarten beschikbaar. Je kunt ook onder begeleiding van een fietsgids de streek verkennen. Kijk voor meer informatie en tarieven (ook fietshuur) op http://www.vtt3vallees.com/, eigenaar Jean-Noël helpt je graag op weg!

Op de Mountainbike

Verken je liever op onverharde paden de streek? Huur dan zeker een mountainbike of downhilfiets. Het route-aanbod is enorm, voor elk niveau en goed uitgepijld. Er zijn 39 mountainbikeroutes in Les Trois Vallées, van 2 tot 35 km lengte en van in het dal tot op 2850 meter. De shuttlebus vanuit Brides-les-Bains is voorzien van een fietsenaanhanger voor max.20 fietsen, hier kun je de eigen fiets op plaatsen en je aan het vertrekpunt laten afzetten.

Een van de spectaculaire downhillroutes start aan La Saulire, een bergtop en liftstation tussen Courchevel en Meribel. Goed voor een afdaling van 2000 hoogtemeters! Er zijn verschillende routes die weer eindigen in Brides-les-Bains.

Copyright - Gilles Rebboisson
(c) Gilles Rebboisson

Bike Park Méribel
In Meribel vind je een heus Bike Park met trails voor alle niveaus. Zo zijn er 9 downhill routes (DH) – waarvan 1 groen, 3 blauw, 3 rood en 2 zwart niveau zijn. Net als bij de skipistes is groen de eenvoudige route, is blauw al iets moeilijker en is rood en zwart vooral voor geoefende downhillers aan te raden. Totaal 34 kilometer downhillpret.

E-Mountainbike / VAE
Over electrische fietsen wordt nog vaak gedacht dat dit vooral bedoeld is voor ‘de derde leeftijd’. Dit is zeker niet het geval als we over de E-Mountainbike spreken, na een testrit in Meribel zijn we helemaal overtuigd. De VTT VAE (vélo à assistance électrique) biedt het beste van twee werelden. Een heerlijke downhill-ervaring en toch een stukje bergop naar het vertrek- of eindpunt kunnen afleggen. Een ‘normale’ downhill-fiets is toch niet zo ideaal om vlak of bergop te fietsen.

Ook voor sportievelingen een top-ervaring om zeker eens te proberen! Er zijn zelfs speciale routes voor VTT VAE bikes. Wil je een fiets huren, of het nu MTB, E-MTB, Downhill-fiets of koersfiets is, neem dan contact op met www.vtt3vallees.com Eigenaar Jean-Noël biedt ook tochten aan onder begeleiding, hij zorgt dat je de mooiste plekjes in Les Trois Vallées ontdekt.

Bezoek voor meer informatie de website van Brides-les-Bains of kijk op de website van VTT3 Vallees.


Ontdek ook de prachtige wandelingen rond Brides-les-Bains.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

dertien − 1 =