Trends OutDoor Friedrichshafen: grote en kleine handige, hippe en straffe (hebbe)dingen

Gadgets, accessoires en handige, straffe hebbedingen mogen op OutDoor Friedrichshafen uiteraard niet ontbreken. Deze willen we allemaal!

Tekst & foto‘s: Lotte Stevens

In de strijd tegen de weggooibekers lanceert Rubytec de Hotshot, een roestvrijstalen isolatiebeker die – heel handig – onder de meeste koffiemachines past. De beker is 100% recylceerbaar.

 

Coleman pronkt met een grote lamp voor op de camping, mét ingebouwde luidspreker. Gemakkelijk met elke smartphone te verbinden.

 

Het Franse Deejo maakt lichte maar vooral originele, gegraveerde zakmessen in tal van designs. Met de „Tattoo your Deejo“ set kan je zelf aan de slag voor een gepersonaliseerd mes.

 

Bij EDELRID valt de Giga Jul op, door hen omschreven als het „meest veelzijdige zekerapparaat“. De Giga Jul is namelijk tuber en autotuber in één, en laat zich door een intelligent mechanisme van het ene in het andere omtoveren.

 

PACSAFE gaat steeds verder in de creatie van rugzakken en reiszakken met bijvoorbeeld ritssluitingen die niet gemakkelijk opengemaakt kunnen worden en daardoor meer zekerheid bieden tegen diefstal.

 

RESTUBE is vooral interessant voor buitensporters die in en op het water zitten. Een snel en automatisch opblaasbaar kussen kan in nood een drijvende houvast bieden tot redding komt.

 

Dat Care Plus een bescherming tegen zonnestralen en insecten in één uitbrengt, was voor ons de ontdekking van de dag. Er is een zonnecrème factor 30 en 50, met tot vier uur lang bescherming tegen muggen, teken en wespen. Ook veilig voor kinderen vanaf 2 jaar.

 

Mocht je toch een teek op bezoek krijgen, bieden de nieuwe zakmessen van Zwiters Swiza de oplossing: in de messen van „de tick tool collection“ zit een tekentang met vergrootglas.

 

Ook Nikwax heeft een industry award in handen, voor hun product „down wash direct“ waar je dons mee kan behandelen zodat het water afstoot. Nikwax is niet giftig, niet brandbaar en volledig veilig voor mens, dier en milieu.

 

Regatta denkt aan al diegenen die ook in het donker buiten onderweg zijn. Grote delen van deze jasjes lichten op als er in het donker licht op schijnt. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

 

 

Dare 2b heeft ook wat met felle kleuren, in alle mogelijke combinaties, om vrolijk van te worden!

 

 

Sunday Afternoons is specialist in vele soorten hoeden en petten, vaak met leuke prints, én met een heel handig detail: je zonnebril zit safe op je hoed of pet, dankzij een sleuf aan weerskanten.

 

Het Deense Nordisk trekt de aandacht met zowel technisch hoogstaand kampeermateriaal, als ook bijzonder stijlvol scandinavisch design met een hoog „glamping“ gehalte.

 

De startup die bekroond werd met een industry award, is Tindeq, voor de „duck rings“: een ingenieus houten accessoire dat je op verschillende manieren kan ophangen om klimgrepen te oefenen.

 

Klik hier om de foto’s van de Outdoor Show 2018 in onze fotogalerij te bekijken.