Trends OutDoor Friedrichshafen: zo licht als een veertje

Of je nu een wandeling, een fietstocht of een meerdaagse trekking maakt, hoe minder je moet meesleuren, hoe beter! Vele merken doen er alles aan om ons het outdoor leven lichter te maken.

Tekst & foto‘s: Lotte Stevens

LEKI is er bijvoorbeeld in geslaagd om hun ultralichte Black Series wandelstok 13% lichter te maken (207g). De vouwstang van 100% carbon kan je nog makkelijker samenklappen dankzij de Core Locking Device technologie die volledig aan de binnenkant zit.

 

Helinox maakt comfortabele, opvouwbare kampeerstoelen die weinig wegen en toch veel gewicht kunnen dragen. De iets grotere Chair Two kan bijvoorbeeld tot 145 kg verdragen, en weegt zelf slechts 1200 gram.

 

Bij PETZL draait alles rond de helm. De nieuwe Meteor helm is niet alleen zeer licht (240g) en goed geventileerd, maar biedt ook bescherming aan de zijkant van het hoofd. Daardoor niet enkel aan te bevelen voor klimmers, maar ook voor liefhebbers van skitouren.

 

ORTOVOX pakt uit met de Merino Windbreaker, de eerste windstopper die voor meer dan 50% uit merinowol bestaat, in combinatie met polyamide. Dankzij het hoge aandeel merinowol kan de jas de vochtigheid en temperatuur beter reguleren, voelt de stof aangenaam op de huid en blijven geurtjes weg.

 

Het merk Skinners presenteert „made in Europe“ kousen die je kan dragen (en makkelijk meenemen) in plaats van schoenen. Het comfort kan je meteen zelf testen op een laag legoblokjes.

 

Exped gebruikt het zeer robuuste maar ultralichte én waterdichte Dyneema materiaal voor hun nieuwe Whiteout rugzak. Afhankelijk van het volumen (30, 45 of 55 liter) bedraagt het gewicht tussen de 695 en de 825 gram. De witte kleur is opvallend en heeft ook een reden: Dyneema is zeer moeilijk te kleuren.

De baseline van Montane is „further. faster.“ en dus maken zij extreem lichte kleding en rugzakken voor lange, sportieve expedities, zonder dat de kwaliteit eronder moet lijden. Zij vieren dit jaar trots hun 25-jarig bestaan en dat mag iedereen weten!

 

Ook SIGG is bezig met het gewicht van hun flessen. Zij lanceren de SIGG EXPLORER, speciaal voor outdoor fans. Extreem robuust en toch een lichtgewicht. Bovendien vrij van schadelijke stoffen en recycleerbaar.

 

Klik hier om de foto’s van de Outdoor Show 2018 in onze fotogalerij te bekijken.