Trends OutDoor Friedrichshafen: alles voor de voet!

In het segment schoenen (of alles wat je aan je voeten kan dragen) is het gamma enorm breed. Daarbij speelt het gewicht altijd een belangrijke rol (is het nog een schoen of slechts een kous?), maar ook de duurzaamheid, de zool en uiteraard de kleur. Sommige schoenen worden nog volledig met de hand gemaakt.

Tekst & foto‘s: Lotte Stevens

Tecnica won dit jaar een industry award voor hun Plasma S, de eerste wandelschoen die aan elke voet individueel aangepast kan worden. Op 20 minuten kan de schoen aan de hiel, de binnenkant van de voet en de enkel door middel van warmte aangepast worden.

 

Met de nieuwe GC sandaal viert TEVA een bijzondere verjaardag: 100 jaar nationaal park Grand Canyon, de geboorteplek van het merk. De kleuren reflecteren het bonte natuurlandschap: de roodkleurige rotsen, het gele zand en de blauwgroene Colorado rivier.

 

Het Amerikaanse schoenenmerk KEEN breidt het assortiment lichte wandelschoenen uit. De nieuwe Venture WP schoen biedt extra stabiliteit aan de hiel, is robuust maar oogt slank. En de kleuren mogen er ook zijn.

 

Bij LOWA vinden we onder andere de Lynnox GTX Lo, een lage multifunctionele schoen, met een (licht)gewicht rond de 750 gram. Voor een betere pasvorm werd de Gore-Tex Invisible Fit techniek gebruikt, waarbij de waterdichte laag rechtstreeks op het flexibele textielmateriaal aangebracht wordt. Resultaat: minder oneffenheden en drukpunten.

De Supertrac ultra RC van Scott is een absolute blikvanger. Scott zet met deze schoen voor ultra trail runners vol in op tractie en stabiliteit, comfort en duurzaamheid. Voor bijzonder lange afstanden een must.

 

Sidas heeft nu ook de serie RUN ontwikkeld, speciaal voor lopers. De Sense lijn is voor de meest actieve buitensporters, de Protect lijn biedt comfort en extra demping aan de occasionele loper.

 

 

Furoshiki betekent „inpakken“ in het Japans en is de opvallende collectie zogenaamde „wrapping soles“ van Vibram. Zij mixen stijl en grip, ook geschikt op een natte ondergrond.        

 

ZAMBERLAN staat dan weer voor kwalitatief hoogstaande en duurzame wandelschoenen, met de hand gemaakt. Een Italiaans familiebedrijf dat al bijna 90 jaar bestaat. Bijzonder: hun „Epic women“ lijn dragen ze op aan enkele bijzondere vrouwen die pioniers waren in de bergsport.

 

Alle schoenen van het Belgische merk Berghen zijn volledig „made in Europe“. Al 25 jaar maken zij wandel- en vrijetijdsschoenen, waarbij natuurlijke materialen, kwaliteit en duurzaamheid het belangrijkste zijn.

 

 

Doghammer is een jong Duits merk, dat opgestart werd door klimmers die hun voeten wat vrijheid wilden gunnen na een dag in nauwe, gesloten klimschoenen. Hun sandalen hebben een goede zool die genoeg grip biedt en een anatomisch gevormd voetbed uit onder andere kurk. Made in Portugal!

Klik hier om de foto’s van de Outdoor Show 2018 in onze fotogalerij te bekijken.