Trends OutDoor Friedrichshafen: rugzakken aangepast aan de activiteit

Wie buiten wil zijn, heeft altijd spullen mee. En die moet je dragen. Hoe beter en comfortabeler de rugzak, hoe fijner de activiteit of reis.

Tekst & foto‘s: Lotte Stevens

In het assortiment van BACH valt de zwarte, zeer eenvoudige en stijlvolle STOUT N STRONG rugzak op. Verkrijgbaar in 27 of 37 liter. En – belangrijk – waterdicht! BACH hecht veel belang aan sterke, duurzame maar lichte materialen, zonder overbodige onderdelen.

 

Bij Lowe Alpine ligt de focus op „life on the move“. Een rugzak moet ook bij beweging nog passen. De nieuwe ALTUS is een all mountain trekrugzak voor de vier seizoenen. Lowe Alpine hecht veel belang aan de perfecte pasvorm en grootte en raadt vandaar iedereen een test aan.

 

Macpac trekt de aandacht naar de bijzonder sterke en weervaste Eco AzTec stof, extreem duurzaam materiaal voor hun rugzakken. De Torlesse 65 Aztec is hun belangrijkste nieuwe product, in een aantrekkelijk blauw.

 

Ook van ORTLIEB mogen we waterdicht materiaal verwachten. Zij kregen een golden industry award voor hun waterdichte Atrack, die „de definitie van een nieuwe rugzakcategorie“ genoemd wordt. De rugzak heeft namelijk ook iets van een reistas, door de plaatsing van de lange ritssluiting.

 

Osprey lanceert de nieuwe lijn Kestrel & Kyte, waarbij die laatste de vrouwenversie is. De nieuwe modellen zijn strak vormgegeven en hebben alles wat je op een trekking „off the grid“ nodig hebt.

 

 

Thule lijkt op een breed publiek te mikken met de gloednieuwe AllTrail rugzakken, die voor „Any activitity, any season“ geschikt zijn. Met lichtgewicht materialen die ook duurzaam zijn, en met water, snacks en wandelstokken binnen handbereik, ook met je rugzak op je rug.

 

De nieuwe Proof rugzak van VAUDE is een multitalent, voor fiets- en wandeltochten. Het resultaat van upcycling: nylon materialen zoals visnetten worden hergebruikt voor het maken van deze robuuste, lichtgewicht rugzak. Made in Germany.

Klik hier om de foto’s van de Outdoor Show 2018 in onze fotogalerij te bekijken.