Verslag van de Battle of the Ardennes 2018

Battle of the Ardennes 2018
Battle of the Ardennes 2018

We sluiten juni af met een mooie challenge: The battle of the Ardennes tot een goed einde brengen. Het parcours van 12 km bevat een 25-tal hindernissen, goed voor alweer een portie plezier …

Het is een prachtige dag, maar dit hete zomerweer is duidelijk ook een extra obstakel voor de 2453 starters. Toen ik na de run terug naar huis reed, gaf mijn thermometer nog een 33°C aan. Niet te verwonderen dat er verscheidene deelnemers waren die zich hadden laten “verassen” door deze broeiende zon.

Het meedogenloze aan deze run in Durbuy zijn de lange hellingen, die zeker bij dergelijk weer dodelijk zijn. Bij de run van 2016 lag alles onder een laag modder, nu was het sporten in een sauna. Maar daar laten we ons natuurlijk niet door ontmoedigen.Vol goede moed staan we met een 10-tal vertegenwoordigers van Far Out aan de start, te popelen tot het startsein wordt gegeven. Mijn 2 ‘neefjes’ van 17 en 19 zijn deze keer mee van de partij.

Doordat er deze keer bij de start geen verticale muur of ramp staat opgesteld, wordt de massa niet uiteengetrokken en is het de eerste paar honderd meter een mierennest. Hierdoor ben ik al snel de rest van de groep kwijt. Bij de eerste hellingen worden de lopers dan toch wat uit mekaar getrokken en al snel wordt het wat rustiger.

Het lopen door de bossen en velden hier in de Ardennen geeft wel een gelukzalig gevoel. Prachtig om de Ardennen op die manier te overwinnen.

De hindernissen op zich vallen best mee, al zijn er toch enkele bij die je naar adem doen happen. Het omhoogtrekken van een kayak op een steile helling moet ik volgende keer thuis zeker beter oefenen. Ook mijn valtechniek na het sprinten met een elastiek rond je schouders liet nog wat te wensen over (een beetje een horizontale versie van “What goes up must come down!”). Fun verzekerd!

Gelukkig hadden de organisatoren ook gedacht aan voldoende verfrissing. Enerzijds via de voldoende bevoorradingsposten – waar de gemiddelde ‘rusttijd’ hoger lag dan anders – maar anderzijds ook door een aantal obstakels waar nat worden verzekerd was: de angel Falls, de big slide, de grote plastieken buizen waar niemand op een elegante manier over geraakt. In deze omstandigheden was het zeker “hoe meer water hoe liever”.

In iets meer dan 2 uur is ons volledig team dan over de finishlijn geraakt. De jonge veulens al wat soepeler dan uw reporter van dienst, maar iedereen met een grote smile op zijn gezicht: We did it again!!

Bekijk hier de fotogalerij van Battle of the Ardennes 2018