Zomerpret voor het hele gezin in Alpe d’Huez

Copyright Cyrille Quintard Alpe dHuez Tourisme

Wie Alpe d’Huez zegt denkt al snel aan de beroemde beklimming uit de Ronde van Frankrijk. Een weg vanuit het dal bij Bourg d’Oisans omhoog naar Alpe d’Huez op 1860 meter, met onderweg 21 haarspeldbochten. Een prachtige klim met de koersfiets, maar Alpe d’Huez heeft veel meer te bieden!

In de omgeving van Alpe d’Huez vind je de plaatsjes als La Garde, Villard Reculas, Oz-en-Oisans en Huez (1450m). Vanuit deze laatste plaats trokken de boeren vroeger met hun kuddes in de zomer naar de hoger gelegen alpenweiden, zo is het moderne Alpe d’Huez (1860) aan zijn naam gekomen.

Copyright Laurent Salino for Alpe dHuez TourismeCopyright Laurent Salino for Alpe dHuez Tourisme

Alpe d’Huez wordt ook wel ‘zonne-eiland’ genoemd. Dat is niet voor niets, want gemiddeld zijn er 300 zonnige dagen per jaar. Een prachtige plek om nieuwe activiteiten te ontdekken, van het uitzicht te genieten of om heerlijk te ontspannen. Er zijn bijvoorbeeld meer dan 250km aan wandelpaden, geschikt voor families en gevorderde wandelaars. Het hoogste punt bereikbaar met de lift is de Pic Blanc, op 3330 m hoogte en onderdeel van het Grandes Rousses-gebergte.

Copyright Laurent Salino for Alpe dHuez TourismeCopyright Laurent Salino for Alpe dHuez Tourisme

Copyright Laurent Salino for Alpe dHuez TourismeCopyright Laurent Salino for Alpe dHuez Tourisme

Er is een uitgebreid aanbod aan activiteiten, sportief en cultureel. Avonturiers kunnen mountainbiken, downhillen, klettersteigen, parapente of sportklimmen. Het Palais de Sports in het dorp is een verzamelplaats van sporten. Van boogschieten, wandklimmen, basketball, fitnesstraining en minigolf. Ook is er schaatsbaan en een zwembad met aquagym en, aquabike-mogelijkheden.


Cultuurliefhebbers bezoeken het museum van Huez en L’Oisans dat de geschiedenis van de streek vertelt. Bezichtigen de Notre-Dame des Neiges of de archeologische site van Brandes.

Alpe d’Huez beschikt over het kwaliteitslabel “Famille Plus”. Famille Plus staat onder meer voor een persoonlijk onthaal voor gezinnen, aangepaste animatie voor alle leeftijden, aparte tarieven voor klein en groot en activiteiten voor jong en oud, samen of apart te beleven. Dit label wordt toegekend aan plaatsen met uitstekende service en voorzieningen voor een onvergetelijke familievakantie.

Er is een uitgebreid en divers accommodatie-aanbod in Alpe d’Huez van luxe hotels tot B&B en chalets. Voor een persoonlijke en hartelijke ontvangst kunnen we bv Le Camigane aanbevelen op de Route du Signal.

Meer informatie over het activiteitenaanbod, accommodaties en evenementen vind je op de website van Alpe d’Huez Tourisme.

Copyright Laurent Salino for Alpe dHuez TourismeCopyright Laurent Salino for Alpe dHuez Tourisme

Copyright Laurent Salino for Alpe dHuez TourismeCopyright Laurent Salino for Alpe dHuez Tourisme

Meer over Alpe d’Huez:
Zomerpret voor het hele gezin in Alpe d’Huez
Fietsen in Alpe d’Huez – meer dan 21 bochten
Fotogalerij Alpe d’Huez