Home Fietsen Crossborder Sunriser: fietsttocht rond zonsopgang

Crossborder Sunriser: fietsttocht rond zonsopgang

0
Crossborder Sunriser: fietsttocht rond zonsopgang

Je eigen streek op een aparte manier beleven? Fiets de zonsopgang tegemoet! Dat dacht ook de organisatie van Crossborder Sunriser, een nieuwe fietsbeleving waarbij vroege vogels al om vijf uur ’s ochtends vertrekken voor een 84 kilometer lange fietstocht rond zonsopgang door het grenzeloze gebied tussen Heerlen, de Voerstreek en Verviers.

Crossborder Sunriser

In september 2018 vond de tweede editie plaats. De start is in het donker en dat is iets anders dan overdag fietsen. De route loopt door heuvelachtig gebied. Probeer maar eens in het donker tijdens een afdaling goed zicht op de weg te houden en een bocht goed in te schatten. Ook even je verzet controleren, is in het donker niet evident, maar zeker zo avontuurlijk. Tel daar alle bijkomende geluiden uit het ontwakende bos en de omringende velden, alsook de rood-wit verlichte parade van koersfietsen die door de grensstreek slingert bij op en dan is dit toch echt een bijzondere ervaring.

Crossborder Sunriser fietstocht tijdens zonsopgangFietstocht rond zonsopgang

In het ochtendgloren, zodra de eerste zonnestralen de aarde bereiken, wordt de inspanning beloond. Het licht overwint het donker, mens en natuur ontwaken en terwijl de ochtendnevel langzaam optrekt is het op de koersfiets heerlijk genieten van het uitzicht. Een unieke beleving en een heel andere kijk op de eigen streek… Prachtig! Echt een aanrader. Probeer het zelf ook eens en verken je eigen streek bij dageraad! Al moet je daar de komende maanden steeds vroeger voor opstaan…

www.crossbordercycling.eu

Ontdek ook: fietstocht Summit 2 Summit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

1 × twee =