Home Deuter Voettocht naar Compostella, mét de gewonnen Deuter rugzak van Far Out

Voettocht naar Compostella, mét de gewonnen Deuter rugzak van Far Out

0
Voettocht naar Compostella, mét de gewonnen Deuter rugzak van Far Out
Sinds vrijdag is Christel terug van Santiago de Compostella. Drie weken onderweg en 322 km in de benen. Mét de Deuter Aircontact Pro-rugzak die ze won via Far Out. De voettocht naar Santiago is maar een van de wandeluitdagingen die Christel afgelopen jaar aanging.
 
Tekst: Christel Van de Voorde
 
“In december 2015 kreeg ik het verdict: een tumor in de long. Na een zware operatie kijk je toch wel anders naar het leven. Gelukkig was ik in die tijd daarvoor al sportief, marathons lopen en klimmen, zodat de revalidatie heel snel ging. Negen maanden later stond ik met de organisatie Outward Bound en hun project ‘Van kanker naar kracht‘ op de top van de Monte Perdido in Spanje.

Voettocht naar Compostella

Maar ik had ook een verlanglijstje met daarop de staptocht naar Santiago de Compostella.
Deze tocht wilde ik liever niet alleen ondernemen en ik stelde het steeds uit. Tot ik tot mijn grote blijdschap en verbazing een rugzak won van Far Out. Dit was voor mij een teken dat de tijd gekomen was om te vertrekken.
 
Samen met een vriend begon ik te plannen. Enkel de vliegtuigreis boekten we op voorhand, de rest zouden we wel zien waar we uitkwamen. Op 20 september begonnen we te stappen in Léon en op 8 oktober kwamen we aan in Santiago de Compostella. 

De belangrijke dingen

Onderweg kwam ik heel wat mensen tegen van verschillende nationaliteiten en hun eigen achtergronden. Materiële dingen zijn plots niet meer zo belangrijk, alleen goede schoenen en een comfortabele rugzak wel natuurlijk.

Vragen zoals ‘Waarom ik ….?  En wat wil ik nog verder in mijn leven’ kwam ik onderweg af en toe tegen. Dan herinnerde ik mezelf eraan om gewoon te leven van dag naar dag, dankbaar te zijn om wat je hebt en te doen wat je gelukkig maakt. Niet doen wat anderen verwachten van jou, jezelf graag zien en genieten van wat je nog kan, ook al klink je dan soms een beetje egoïstisch.
 
Voor mij betekent dat ook: wandelen, en dan liefst de uitdagende tochten, alleen of in gezelschap. Misschien ga ik in 2019 wel als vrijwilliger mee met Outward Bound.”
 
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

negen + 13 =