Home Materiaal 2018 Getest: Victorinox Vx Touring Wheeled 2-in-1 Carry-On, duffel op wieltjes/rugzak

Getest: Victorinox Vx Touring Wheeled 2-in-1 Carry-On, duffel op wieltjes/rugzak

0
Getest: Victorinox Vx Touring Wheeled 2-in-1 Carry-On, duffel op wieltjes/rugzak

We doen het te weinig, outdoor- en reisartikelen testen en onze bevindingen neerpennen. Maar onze ervaringen met deze Victorinox Touring Wheeled 2-in-1 Carry-On wilden we toch even kwijt.

Tekst: Claire van Acker

Review Victorinox Vx Touring Wheeled 2-in-1 Carry-On

Victorinox Vx Touring Wheeled 2-in-1 Carry-On rugzakOp papier

Praktische, gestroomlijnde en draagbare 2-in-1 Carry-On duffeltas/rugzak met uitzonderlijk veel binnenruimte voor zijn afmetingen. Ideaal voor korte trips. Mesh pocket voor je reisdocumenten en handige zak vooraan voor laptop of tablet. Compressiestraps en expansierits. Schouderbanden, telescopisch handvat en wieltjes zijn opbergbaar in een ritsvak. Afmetingen: 55 x 36 x 23cm. Capaciteit: 40 liter. Gewicht: 2,7 kg.

In de praktijk 

Onze eerste indruk? Stevig, groter en vooral ruimer dan verwacht voor een handbagagetrolley. Hiermee kan je probleemloos een dikke week op avontuur. 3 paar broeken, 4 T-shirts, 2 dikke sweaters, ondergoed, toiletspullen, een boek… alles zit er in en ik heb nog ruimte! Dus stop ik er maar een extra paar schoenen bij en mijn jas. Dan hoef ik die niet te dragen.

Goed gepakt
Inpakken gaat makkelijk: de tas heeft één groot hoofdvak met een U-vormige rits en een meshvak op de klep. In het voorvak met rits stop ik mijn reispapieren, wat waardevolle spullen en mijn tablet. Als je de draagriemen niet gebruikt, kan je in dat vak eventueel nog je loopschoenen kwijt. Aangezien deze Vx slechts 2,7 kg weegt, valt het uiteindelijke gewicht goed mee. Op de terugweg kunnen er extra spullen mee (zei er iemand shoppen of souvenirs?); er is namelijk een extra ritssluiting waarmee je de duffeltas een paar centimeter dikker maakt. Met de aantrekriemen kan je alles vervolgens weer een beetje comprimeren.

Handig op reis
Eenmaal op de luchthaven zoef ik gezwind richting incheckbalie. Het telescopische handvat doet zijn werk en ik hoef de tas niet ‘achter me aan te slepen’; ook half rechtop rijdt de Vx moeiteloos. Links en rechts zie ik mensen met een veel kleinere trolley of tas staan wachten. Zou de mijne wel mee mogen in de cabine? Zorgen om niets. Met zijn 55 x 36 x 23cm valt hij netjes binnen de normen van Brussels Airlines. Ook handig: de schouderbanden, wieltjes en het telescopische handvat kan je netjes wegritsen. Zo kan de tas nergens aan blijven haken. De wielen kan je wegritsen in het wielcompartiment, de rug heeft een wat zachtere padding en de draagriemen zitten comfortabel. Moest je de tas toch willen inchecken, dan valt zijn blauwgroen kleurtje op. Hoef je er tenminste geen lintje aan te hangen. Eenmaal ‘op reis’ tover je de duffel zo om in een handige rugzak. Dat schept mogelijkheden.

Conclusie

De Vx Touring Wheeled 2-in-1 Carry-On houdt het midden tussen een reistas, koffer, trolley en rugzak. Dat maakt hem veelzijdig en multi-inzetbaar. Wat ons betreft is dit een ideale tas voor citytrips en onverwachte microavonturen, maar ook voor bijvoorbeeld een huttentocht of kampeertocht met bagagevervoer. De manier waarop je hem draagt pas je moeiteloos aan de situatie aan. Wieltjes voor gladde ondergronden en licht geaccidenteerd terrein (trolley), het handvat om hem snel van het busje naar je tent te dragen (duffel) en de schouderbanden als je die laatste 100 meter omhoog moet klimmen van camionette naar berghut of het pad toch iets ‘te avontuurlijk’ wordt (rugzak).

Bekijk hier de hele collectie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

een × twee =