Oxfam Trailwalker 2019 verhuist naar Saint-Hubert

Oxfam Trailwalker 2019

Na elf edities in de mooie Hoge Venen zal de volgende Oxfam Trailwalker 2019, de tocht van 100 kilometer ten voordele van de NGO Oxfam, op 31 augustus en 1 september 2019 voor de eerste keer plaats vinden in het Grote Woud van Saint-Hubert en het Massief van Freyr.

Een nieuwe thuisbasis in de Ardennen

De komende editie van Oxfam Trailwalker, die plaats vindt op 31 augustus en 1 september 2019, zal zowel starten als eindigen op de militair luchtmachtbasis van Saint-Hubert. Na de start volgt het parcours een lus langs het oosten, loopt dan opnieuw via de luchtmachtbasis om daarna langs Fourneau Saint-Michel, Nassogne, Bure, Mirwart en alweer via Fourneau Saint-Michel terug te keren naar de basis.

Oxfam is ervan overtuigd dat het Grote Woud van Saint-Hubert en het Massief van Freyr minstens evenveel charme heeft als de Hoge Venen om zowel het bestaande als een nieuw publiek aan te trekken.

Oxfam Trailwalker 2019 reeds 12de Belgische editie

Oxfam Trailwalker ontstond in 1981 in Hong Kong als trainingsparcours voor de Gurkha’s, een onderdeel van het Britse koloniale leger. Oxfam-Solidariteit organiseerde in 2008 de eerste Europese Oxfam Trailwalker in de Hoge Venen.

Dankzij de steun van lokale en regionale overheden en vrijwilligers uit de streek zelf alsook van het Rode Kruis en van hulp- en ordediensten, werd Oxfam Trailwalker op korte tijd een succesvol evenement. Op het hoogtepunt in 2013 stonden 1.100 mensen aan de start, omringd door 2.500 supporters. Meer dan 350 vrijwilligers maken elk jaar opnieuw het evenement mogelijk.

Extra uitdaging

Naar aanleiding van de klassieke 100 kilometer start Oxfam volgend jaar ook een nieuwe uitdaging. Die bestaat erin om 27 km in minder dan 8 uur te wandelen, zonder voedsel en enkel op water.

Inschrijven voor Oxfam Trailwalker 2019 kan nu al via www.oxfamtrailwalker.be/nl

Wie wil, kan alvast oefenen in de Belgische Eifel!