Home Ongecategoriseerd In de kijker: Haglöfs Eco Proof Jacket met slimme rits

In de kijker: Haglöfs Eco Proof Jacket met slimme rits

0
In de kijker: Haglöfs Eco Proof Jacket met slimme rits
 

Hoe verleng je de levensduur van een nagenoeg onverslijtbaar outdoor jacket? Haglöfs kwam met een ijzersterk idee: maak onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn supermakkelijk te vervangen. Geïnspireerd door deze gedachte ontwikkelde het Zweedse merk het nieuwe Eco Proof Jacket. Met een slimme rits die je heel eenvoudig zelf kunt vervangen, zonder dat je nieuwe taping hoeft aan te brengen.

Ook andere onderdelen zoals buttons en koorden werden aangepakt, zodat je deze gemakkelijk kunt herstellen. Het Haglöfs Eco Proof Jacket is bij uitstek geschikt voor ons klimaat: zon, wind, regen, vorst of sneeuw, deze jas beschermt je overal en altijd. De Proof Eco 3-laags stof is hoofdzakelijk gemaakt van gerecycleerd polyester, dat ook weer hergebruikt kan worden als het echt op is. De tweewegstretchstof van het jack geeft veel bewegingsvrijheid.

Er is gebruik gemaakt van het eigen Proof Eco membraan, een hoogwaardig membraanweefsel dat 100% fluorcarbonvrij is. Het is water- en winddicht, soepel, licht van gewicht en blijft extreem goed ademen. De binnenzijde van het jack heeft een diamantvormig weefsel dat de vochtafwikkeling en temperatuur binnen de jas optimaal regelt. De twee steekzakken met mesh bevorderen tevens de luchtcirculatie.

Haglöfs verlengt met haar basisfilosofie niet alleen de levensduur van kleding, maar streeft er ook naar om de impact op de natuur te minimaliseren. Het Eco Proof Jacket van Haglöfs heeft de ISPO Award 2018 gewonnen in de categorie Urban Outer Layer 3L.

Haglöfs Eco Proof Jacket hebben?

Het Haglöfs Eco Proof Jacket is in een heren- en damesuitvoering verkrijgbaar bij outdoorwinkels en webshops. Consumentenadviesprijs € 330. Meer info op www.haglofs.com.

Hieronder de video van Haglöfs designer Jenny Kjellbom waarin ze vertelt over de rits en het idee erachter.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijf × 4 =