Volop nieuwe activiteiten voor families in het Zwarte Woud

families in het Zwarte Woud
Photo Isabel Bluher, Genussregion Freudenstadt - Lossburg

Het aanbod voor families in het Zwarte Woud is enorm. Er zijn rodelbanen, boomtoppaden, klimbossen en bergliften… Uitstapjes in de natuur mogen uiteraard niet in het programma ontbreken:  een vroege ochtendwandeling met de boswachter, een fakkeltocht aan het eind van de dag of uitgezette wandelingen langs watervallen, mooie vergezichten en oude kastelen. In en om Freudenstadt en Baiersbronn zijn er voor families enkele nieuwe activiteiten ontwikkeld.

Activiteiten voor families in het Zwarte Woud

Photo Isabel Bluher, Genussregion Freudenstadt – Lossburg

Het op 730 meter boven zeespiegel liggende Freudenstadt heeft voor families zowel een uitgebreid indoor- als outdooraanbod. Families kunnen wandelend in de uitgestrekte bossen en klauterend en balancerend in de klimbossen lekker actief bezig zijn. Met de nieuwe ‘Lauschtour Tannenriesen’ leer je spelenderwijs alles over de stad, het woud en zijn bewoners. Ook ‘Opa Dennenboom’ komt in deze luistertocht aan het woord en vertelt als oudste boom van het woud eveneens zijn verhaal. Freudenstadt heeft het grootste marktplein van Duitsland en hier start in de zomerperiode dagelijks een rondrit met een treintje. Voor liefhebbers van geocaching is een tour uitgezet en spannend is zeker een bezoek aan de mijn. Je gaat dan 30 meter ondergronds en leert hoe hier vroeger zilvererts gedolven werd. Ook op regenachtige dagen hoeft men zich er geen moment te vervelen. In het doe-museum Experimenta leren de kinderen alles over natuur en techniek. Kinderen kunnen hun energie zeker kwijt in speelparadijs ‘Kinderland Freudenstadt’. Op warme dagen staan voor de nodige afkoeling de glijbanen van het Panorama-bad ter beschikking. In de winter kunnen families talloze winteractiviteiten ondernemen; van sneeuwschoenwandelingen, avontuurlijke rodelritjes tot en met langlauf- en skitochten. www.freudenstadt.de

Baiersbronn in het noordelijke Zwarte Woud heeft naast op families afgestemde accommodaties, alle mogelijkheden om er samen op uit te trekken. Natuur is er volop want maar liefst 60% van het Nationalpark Schwarzwald ligt binnen de grenzen van Baiersbronn. De familiewandeltochten staan allemaal vermeld op de nieuwe Kinder-Wander-Karte. Hierop vind je verschillende belevenispaden rondom de thema’s natuur, geschiedenis en verhalen. De kleinsten komen zeker aan hun trekken in Murgels Spielhaus. De meer dan 500 evenementen voor kinderen die Baiersbronn jaarlijks organiseert staan overzichtelijk in het tijdschrift ‘Baiersbronn Junior’. Veel van deze activiteiten, maar ook de zwembaden en schaatshal in de winter, zijn gratis met de Schwarzwald Plus Karte. www.baiersbronn.de/de-de/entdecken/kinder

De brochure ‘Familienferien’ (in het Duits) en tips voor familievakanties in het Zwarte Woud zijn gratis te verkrijgen bij Schwarzwald Tourismus.