Business over Borders combineert werken en outdoor

Business Over Borders combineert werken en outdoor

Heb jij een eigen zaak en kan je je werk meenemen? Of heb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om een digital nomad te zijn? Dan is Business Over Borders (BOB) iets voor jou. Business Over Borders combineert werken en outdoor fun, in een zuiders land, zonder afleiding van de dagelijkse beslommeringen. De Antwerpse dames Emma Bocket en Evelien Jansen doen an offer you can’t refuse!

“We trekken er een aantal keren per jaar één of twee weken met een groepje van zo’n tien ondernemers op uit naar het zuiden van Europa en laten onze mensen proeven van hoe je even aan de sleur en de ratrace kunt ontsnappen. En dat kost je nul vakantiedagen en nog minder klanten.”

Reizen én werken dus?

“Inderdaad. We ruilen ons bureau in het doorgaans grijze België graag af en toe in voor een groot huis in Spanje of Portugal.”

Een huis?
“We leven een week lang allemaal samen in een huis. Freelancers zitten vaak thuis te werken en hebben niet altijd zin in die drukke koffiebar. In ons huis kan je ongestoord je werk doen, maar heb je wel ‘collega’s’ om je heen met wie je van gedachten kunt wisselen of samen kunt lunchen. Gezellig, hoor! Tijdens onze week gaat er steeds een coach van Passion For Work mee, die boeiende workshops geeft. Daarnaast bieden we ook een aantal leuke outdooractiviteiten aan. Niet alleen omdat dat leuk is, maar het is zo dat de beste ideeën ontstaan. Even weg van die laptop en afstand nemen in de natuur doet wonderen voor je creativiteit.”

Welke outdooractiviteiten bieden jullie aan?
“Canyoning. We duiken samen met onze deelnemers een dag de canyon in. Niks zo hard kicken als klimmen en springen en rappellen tussen de rotsen en de rivier. Daarnaast gaan we hiken, mét overnachting in de bergen. Even unpluggen met een stevige wandeling en een gezellig kampvuur om de volgende dag weer fris als een hoentje te werken. Verder woont er een yoga-instructrice bij ons in, zodat je de dag helemaal ontspannen kunt starten of afsluiten en zorgen we ervoor dat ook de zee of oceaan niet al te ver weg is, zodat je op een surfbord kunt springen of gewoon kunt gaan zwemmen. Al hebben we aan ons huis steeds een zwembad, dus om te zwemmen, moet je niet per se naar de kust.”

Is er een vast programma tijdens zo’n week?
“Neen. Iedereen is vrij om zijn eigen tijd in te delen. Wij bieden een kapstok met een hoop activiteiten aan, maar gooi je jas gerust op de zetel. Niks moet, veel kan. Grijp jij die week aan om je surfskills bij te schaven? Prima! Wil jij net een hele week full focus met je werk bezig zijn? Ook prima! Tijdens onze co-working holiday draait het in de eerste plaats om je eigen doelen. Je kan eindelijk de tijd nemen om een begin te maken aan die online cursus of om je website te optimaliseren of dat nieuwe project uit te werken of om gewoon je werk doen, maar dan eens een keer niet alleen thuis aan je keukentafel.

Wie is welkom in jullie huis?
Iedereen die zijn of haar werk voor een tijdje vanop afstand kan doen en ook graag actieve dingen onderneemt. In de praktijk is ons huis vaak gevuld met freelancers en ondernemers, maar ook werknemers die iets meer vrijheid krijgen, zijn welkom bij ons.

Koffietjes slurpen in yogahouding in de hangmat en ondertussen je werk doen. Het kan allemaal, zo blijkt. Heb jij genoeg aan een laptop en wifi-verbinding om in contact te blijven met je klanten en ben je daarbuiten avontuurlijk aangelegd? Dan kan je met Emma en Evelien van 27 april 2019 tot en met 4 mei 2019 mee naar Viana Do Castelo in het Noorden van Portugal – op een uurtje van Porto – voor hun volgende editie van Business Over Borders. Meer uitleg vind je op www.businessoverborders.com. Of laat je verleiden door onderstaand filmpje

#business_over_borders
facebook.com/Business-Over-Borders