Actieve vakantie in Davos Klosters: genieten vanaf dag 1

actieve vakantie in Davos Klosters

Een actieve vakantie in Davos Klosters, Zwitserland? Dat is puur genieten vanaf dag 1. Of je nu gaat wandelen, fietsen, e-biken of kiest voor een fitcation gevuld met alle mogelijke varianten aan buitenactiviteiten. We gingen op ontdekking.

Tekst: Karen Gommers

Ochtendspits in Antwerpen. Slalommend door het drukke verkeer fiets ik naar de luchthaven in mijn achtertuin. Daar, in Deurne, word ik attent opgewacht door een charmant vliegtuigje dat me op zowat anderhalf uur veilig naar Zurich brengt. Vervolgens voert een klokvaste comfortabele Zwitserse trein me naar Davos, een treinrit door prachtige natuur met imposante bergtoppen, kleine en grote heldere meren, groene alpenweiden en charmante chaletjes. Het is zalig wegdromen en verlangend uitkijken naar wat komt. Ik vraag me al snel af waarom ik niet eerder ben teruggekeerd naar dit (Zwitser) land. In Davos moet ik enkel maar de straat oversteken om mijn backpack in Hotel Grischa achter te laten. Ik ben helemaal klaar om dit uniek stukje van de Zwiterse Alpen te ontdekken !

Actieve vakantie in Davos Klosters

Davos Klosters is een kleine regio binnen het kanton Graubünden. Het heeft tal van mogelijkheden om een outdoorliefhebber een meer dan fantastische vakantietijd te bezorgen. Davos is met zijn hoogte van 1560 meter de hoogste stad van de Alpen, en is vooral populair en bekend als congres- en wintersportplaats. Het nabijgelegen Klosters daarentegen is eerder klein, gezellig & romantisch.Zomer of winter, lente of herfst, elk seizoen, elk met zijn charmes, is geschikt om dit stukje Zwitserland te verkennen en te ontdekken. Hier alvast enkele foto’s van de omgeving van Davos-Klosters.

Lees verder

Meer info

www.davos.ch
www.klosters.ch
www.hotelgrischa.ch
www.swiss-pass.ch