E-biken in Davos: de mooiste trails en enkele tips

e-Biken in Davos: onze beste tips

Davos, in Zwitserland, is een ideale uitvalsbasis voor fietsers en mountainbikers. De trails zijn goed gemarkeerd en heel gevarieerd, voor elk niveau vind je meerdere geschikte trajecten. Wij gingen e-biken in Davos, zonder twijfelen een aanrader en een onmisbaar onderdeel van een actieve vakantie in Davos-Klosters!

Tekst: Karen Gommers

E-biken in Davos

We stappen ‘Bike Academy’ in Davos-Dorf binnen, een ruime luxueuze fietsenzaak. Je kan er fietsen in alle soorten en maten huren. Mét advies en de nodige begeleiding. Er staat een rij e-mountainbikes uitnodigend te blinken, ik kan nauwelijks wachten om zo’n machine (en mezelf) te testen en om de uitdaging aan te gaan, laat maar komen!

Best eerst even checken hoe zo’n tuig werkt en reageert. Hoe kan je de hoogte van het zadel aanpassen ? Is de bandenspanning oké ?  Kan je vlot naar de allerkleinste versnelling schakelen ? En goed functionerende remmen zijn natuurlijk ook belangrijk. Enkele minuten later ben ik alles van mezelf aan het geven op één van de vele trails in het Landwasserdal, de adrenaline giert door m’n lijf.

Om de grootste keien op de kronkelende paden te vermijden en om niet onzacht in aanraking te komen met rotsen en andere obstakels, moet je voortdurend geconcentreerd op de weg en de paden focussen.  Vooral tijdens het afdalen is het voortdurend remmen en opletten in elke bocht. Maar achter elke bocht ontvouwt zich weer een ander pareltje natuur.  Daarom is regelmatig halt houden de boodschap, om volop van de steeds wisselende vergezichten en panorama’s te genieten.

Als het enkele graden warmer was geweest, had ik bij aankomst zonder twijfel een frisse duik genomen in de Davoser See na het e-biken in Davos.  Nu koos ik wijselijk voor een warm bad in m’n hotelkamer.

Tip: de Alps Epic Trail van Davos

Je kan je ook wagen aan de Alps Epic Trail van Davos. Dit traject van Jakobshorn tot Filisur (in totaal 40 km) behoort tot de groep van beste mountainbiketrails ter wereld (benoemd door het IMBA). Mooi meegenomen is dat je ook het beroemde Landwasserviaduct passeert en dat je nog even lekker kan nagenieten op de trein naar Davos.

www.davos.ch