Een fitcation in de Zwitserse Alpen: dé trend van het jaar

fitcation in de Zwitserse Alpen

Ken je ook dat slenterige, dat futloze vakantiegevoel ?  ‘s Avonds een soort spijt dat er alweer een lome vakantiedag is voorbij gegaan, terwijl er zoveel méér in zat ? Hadden we maar… Vandaar wellicht dé trend van het jaar: een ‘fitcation’ en voor ons dit keer een fitcation in de Zwitserse Alpen.

Tekst: Karen Gommers

Steeds meer mensen willen hun vakantie actief en intensief beleven, willen tijdens hun vakantie graag investeren in sport, en dus in hun gezondheid.  Geen ‘all-you-can-eat-and-drink-vakanties’ meer, maar een evenwichtige combinatie van inspanning en ontspanning.   Alleen al een eenvoudig glas water (het mag ook een pintje zijn) smaakt zoveel beter na een flinke inspanning.  En ‘s avonds word je beloond met het tevreden gevoel: vandaag heb ik iets gepresteerd, je voelt je goed in je vel, je blaakt en bruist van energie.

Fitcation in de Zwitserse Alpen

Je hoeft werkelijk geen atleet te zijn, je kan het eenvoudig houden bij wandelen of fietsen, nog steeds de ideale manieren om de omgeving te verkennen en van de natuur te genieten.   Maar ook wakeboarden of stand up paddling kunnen in Davos-Klosters.  Voor wie een beetje op voorhand wil plannen kan het zelfs gratis.  Wie tijdens de zomermaanden een nachtje in Davos-Klosters verblijft (camping, airbnb, appartement, hotel,..) kan immers gebruik maken van de ‘All Inclusive Card’ en van het ‘Guest Programme’.

Dit programma laat je toe om gratis allerlei activiteiten in de regio te proberen.  Met de ‘All Inclusive Card’ kan je trouwens gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en van alle liften & kabelbanen.  Ideaal dus voor een wandeling op de toppen van de bergen, of voor een downhill mountainbikeritje.

Actieve activiteiten te over in Davos-Klosters

Het aanbod aan actieve activiteiten in Davos is zeer uitgebreid & gewoon fantastisch. Je kan gaan windsurfen, paragliden, raften, mountainbiken, .. maar even goed kan je in het gezelschap van een jager op zoek gaan naar herten & reeën die je dan kan observeren via een telescoop.  In totaal heb je de keuze uit zo’n 70 activiteiten.  Allemaal zeer de moeite waard, ik ben wel zeker dat ik snel terug zal komen naar dit Zwitsers aards paradijsje.