Twee jonge Belgen starten uniek sport- en reisconcept Kommit

reisconcept Kommit

2019 vol goede voornemens gestart, maar de lat al snel weer lager gelegd? Daar willen de twee jonge Antwerpenaren Jens Van Roost en Maxim Demeyer met het nieuwe reisconcept Kommit verandering in brengen.

Waarom de Mont Ventoux en masse beklimmen als je ook een verlaten Boliviaanse vulkaan kan opfietsen? Waarom kiezen voor de hectische marathon van New York in plaats van een 42 km lange trail door de Canadese bossen?

Het nieuwe reisconcept Kommit komt voort uit deze vragen. Jens en Maxim delen hun passie voor sport, avontuur en unieke reizen. Die ervaringen willen ze toegankelijker maken, zonder verdere kopzorgen (hoe juist en blessurevrij conditie opbouwen, welke lokale partners vertrouwen, ā€¦).

Kies je uitdaging

De eerste twee uitdagingen voor 2019/2020 liggen nu vast: mountainbiken richting Uturuncu, Bolivia (tien maanden voorbereiding) en lopen in Chilcotin, Canada (zestien maanden voorbereiding). Later dit jaar maken Jens en Maxim het programma voor een avonturenreis in Kamchatka bekend.

Het vastleggen van je uitdaging, laat je toe te trainen en sporten met een uniek doel voor ogen. Tijdens de voorbereiding houden enkele kleinere tussentijdse doelen je gemotiveerd en ontmoet je het kleine groepje gelijkgezinden waarmee je uiteindelijk op pad gaat. Kommit houdt je daarbij de spreekwoordelijke wortel voor de neus, zodat je het met plezier volhoudt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zowel sportbegeleiding als voedingsadvies zijn essentieel in een optimale voorbereiding. Kommit heeft een team van absolute toppers in zā€™n rangen, met ervaren sportarts Ruben De Gent (begeleidt verschillende triatleten en screent de talenten van KAA Gent) en voedingsdeskundige Gino Devriendt (RSC Anderlecht, Knack Volley Roeselare, Belgian Red Flames).

Deelnemers krijgen een sportschema op maat en in functie van hun agenda. Elke training wordt geanalyseerd en bijgestuurd waar nodig. Maandelijks voorziet Kommit een gesprek bij een voedingsdeskundige.

Tussentijdse doelen

Driemaal per week trainingen, zonder dat je drukke agenda eronder lijdt? Perfect mogelijk, maar dan wil je beloond worden voor die discipline. Zowel tijdens de tussentijdse doelen als de reis. Een glas wijn dat klaar staat na een lange dag op de fiets. Een glamping set-up aan de voet van een vulkaan. Een drop-off per watervliegtuig aan dat ene onbereikbare gletsjermeer… Aan comfort en authenticiteit geen gebrek.

Proefkonijn reisconcept Kommit

Vanaf de start hadden Jens en Maxim een proefkonijn dat een jaartraject als test doorliep. Toon Diependaele ging de uitdaging met plezier aan. Ondanks een hectische job als manager van een marketingbedrijf, met op de koop toe een druk sociaal leven, slaagde hij erin te stoppen met roken, driemaal per week te sporten en heel wat gewicht te verliezen. Toon voelt zich als herboren. Een succesverhaal, zowel voor Toon als voor Kommit!