Home Lees Far Out Online 2019 > Zomer In de kijker: 1% voor de planeet

In de kijker: 1% voor de planeet

0
In de kijker: 1% voor de planeet
(c) Surfers Against Sewage - Greg Martin

In april dit jaar sloot de Belgische distributeur Elements bvba, de verdeler van outdoormerken zoals Care Plus, Klean Kanteen, Patagonia, Nordisk en Eco Lunchbox, zich aan bij 1% For the Planet. Een organisatie met nobele – en ambitieuze – doelstellingen, waar we graag meer over vertellen.

“Slechts 3% van alle liefdadigheid gaat vandaag naar onze leefomgeving. Dat is niet veel, voor een planeet die we allemaal delen en terwijl er op vele vlakken talloze problemen zijn”, benadrukt COO Jon Cocina. “1% For the Planet is vastbesloten daar iets aan te doen.”

1PercentFTP logoHiervoor neemt 1% For the Planet de rol op zich van facilitator, die aan de ene kant particulieren en bedrijven, en aan de andere kant non-profitorganisaties met elkaar verbindt. “Alle leden spreken met ons af dat ze minstens 1% van hun jaarlijkse omzet (of de omzet van een van hun merken of een productlijn) doneren aan organisaties die zich richten op het verbeteren van het milieu. We certificeren donaties, geven strategisch advies en gebruiken de kracht van ons netwerk.”

Dat netwerk groeit. Sinds de oprichting in 2002 ging er meer dan 200 miljoen dollar rechtstreeks (1% For the Planet ontvangt het geld niet, maar certificeert dat de verbintenis correct is nageleefd) naar meer dan 2000 organisaties in meer dan 40 landen wereldwijd. Leden bepalen zelf aan welk doel ze doneren. Dat kan een internationaal initiatief zijn, of juist iets heel lokaal. In België zijn onder andere Natuurpunt, de International Polar Foundation, WeForest en Waste Free Oceans aangesloten.

Ook het werk van organisaties als Surfers Against Sewage, Surfrider foundation, Adventure Scientists, Protect Our Winters (POW), Mountain Wilderness, TRAID en Feedback Global, om er maar enkele te noemen, maken een verschil. “In de komende tien jaar hopen we nog veel meer bedrijven te overtuigen om zich aan te sluiten, nog groter te worden en jaarlijks 200 miljoen dollar of meer te kunnen schenken aan organisaties en initiatieven die zich inzetten voor een gezondere planeet.”

www.onepercentfortheplanet.org

Zelf meedoen?

Ook als individu is het mogelijk om 1% For the Planet te steunen.

  • Door zelf 1% van je jaarsalaris te doneren aan 1% For the Planet.
  • Of door te shoppen bij bedrijven die 1% For the Planet steunen. Op die manier is hun jaaromzet hoger en de 1% die ze doneren natuurlijk ook! Koop lokaal bij 1% bedrijven indien mogelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twaalf − 1 =