Home Anders Outdoor In de kijker: sport voor Oxfam. Elke stap telt!

In de kijker: sport voor Oxfam. Elke stap telt!

0
In de kijker: sport voor Oxfam. Elke stap telt!

Zondagsatleet of topsporter, verleg je grenzen, sport voor Oxfam en steun hiermee de Oxfam-projecten. Onder vrienden, familie of collega’s, de uitdagingen die Oxfam voorstelt, slepen je mee in een menselijk en buitengewoon solidair avontuur. Dit jaar heb je opnieuw twee opties, of doe ze gewoon allebei!

Sport voor Oxfam

27/4/2019
Oxfam Peacewalker

Een marathon voor de vrede

Waarom Oxfam Peacewalker? Om de miljoenen burgers en soldaten te herdenken die tijdens WO I zijn omgekomen, organiseert Oxfam-Solidariteit samen met Peace Village op 27 april 2019 voor de vierde keer op rij deze solidaire en sportieve uitdaging. Het principe is eenvoudig: stap samen met drie vrienden, familieleden of collega’s 42 kilometer door de Westhoek, in tien uur tijd. Elk team dat zich inschrijft voor Oxfam Peacewalker engageert zich ertoe om 750 euro in te zamelen ten voordele van Oxfam. De opbrengsten van Oxfam Peacewalker gaan onder meer naar Oxfam-projecten in conflictgebieden. Zo zorgt Oxfam in Jemen, de Centraal-Afrikaanse Republiek, aan de grenzen met Syrië en in Congo voor noodhulp en helpt de organisatie ontelbare families hun leven opnieuw op te bouwen.

https://peacewalker.oxfamsol.be

31/8-1/9/2019
Oxfam Trailwalker

100 km wandelen tegen armoede en ongelijkheid

Schrik je niet terug voor een sportieve uitdaging en heb je het hart op de juiste plaats? Dan is Oxfam Trailwalker jouw kans op eeuwige roem! Het is de grootste teamuitdaging in de wereld om armoede en onrecht te helpen overwinnen. De uitdaging? Ga samen met drie vrienden, familieleden of collega’s de strijd tegen armoede aan en wandel op 31 augustus en 1 september 2019 een gevarieerd parcours van 100 kilometer door de Ardennen. Je krijgt 30 uur de tijd om die afstand af te leggen. Elk team van Oxfam Trailwalker zamelt vooraf minstens 1500 euro in. Dat lijkt veel, maar is makkelijker dan je denkt. Op de website vind je tal van tips. De opbrengst van Oxfam Trailwalker gaat rechtstreeks naar Oxfam-projecten. Naar de strijd voor voedselzekerheid in Congo bijvoorbeeld, de bouw van bruggen in Laos, een land dat heel gevoelig is voor overstromingen, of naar noodhulpacties voor Syrische vluchtelingen.

www.oxfamtrailwalker.be
Oxfam Peacewalker en Trailwalker


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

18 − 7 =