Home Bestemmingen Van ALS fundraiser tot internationale ultratrail, de twee Belgen achter de Ortler Sky Trails

Van ALS fundraiser tot internationale ultratrail, de twee Belgen achter de Ortler Sky Trails

0
Van ALS fundraiser tot internationale ultratrail, de twee Belgen achter de Ortler Sky Trails

Vanuit een fundraiser voor ALS-onderzoek zijn de Ortler Sky Trails ontstaan. Dit is een van de hoogste en spectaculairste trailevents in de Alpen, aan de wereldberoemde Stelviopas in Zuid-Tirol, en in de organisatie zitten twee ambitieuze Belgen.

De ene Belg, Bram Vogels, kwam als doorgewinterde trailloper in 2015 reeds als tweede over de eindmeet van de Antwerp Urban Trail en won met voorsprong in 2016, en dat op blote voeten! Nils Van de Velden is in zijn functie als coördinator Sport aan de Universiteit Antwerpen dagelijks bezig met de organisatie van grootschalige sportevenementen, alsook in zijn vrije tijd als voorzitter van de klim- en bergsportvereniging ALPUA. Beide hebben de bergen, en meer bepaald het Stelvio Natuurpark al een paar jaar in hun hart gesloten.

“Wij willen lopers verblinden met de schoonheid van de natuur en we willen hen bewust maken van het geluk van een gezond lichaam en zo sympathie opwekken voor mensen met ALS, want zij hebben geen mooie finish die op hen wacht.”

Panorama-Arrow-Zumpanell


Afspraak in juli voor 22, 45 of 73 km

De Ortler Sky Trails gaan door in het Zuid-Tiroolse Sulden am Ortler op 1900 m hoogte vanaf vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli. Er wacht de deelnemers een keuze uit verschillende afstanden: 73 km voor de Stelvio Ultra Trail  met meer dan 5000 hoogtemeters, over de flanken en naar de top van de befaamde Passo dello Stelvio.

Voor de iets meer gematigde lopers is er ook nog de Ortler Sky Marathon en de Ortler Classic, goed voor resp. 45 en 22 km. Op zondag kan je je nog uitleven bij de Ortler Vertical: 1 km met 500 hoogtemeters onder de zetellift zodat je vrienden live kunnen volgen.

Ortler Sky Trails Ronda 22km

“Vanuit onze unieke positie als Vlaamse organisator van een internationaal evenement (reeds 17 verschillende nationaliteiten waarvan 60% Italianen) met enorm potentieel willen wij iedereen de kans bieden om de Ortler Sky Trails te lopen en zo te helpen met de bewustwording van ALS.

Ontzagwekkend landschap

Ben je misschien bang om in dit ontzagwekkend berg- en boslandschap hopeloos verloren te lopen! Geen nood, met onze livetracking weten we altijd waar je je bevindt en kunnen we jou met de verrekijker op de flanken spotten! Door onze samenwerking met Seilbahnen Sulden kunnen supporters met de skiliftjes omhoog om deelnemers aan te moedigen of in beeld te brengen.”

“Dat het parcours geen eenvoudige klus is, kan je al raden, en het is ook niet vergelijkbaar met een marathon in de stad. Hier wandel je naar boven, hier word je niet opgejaagd, en hier kan je wegdromen bij de omgeving als het even moeilijk gaat. Kijk maar naar de panoramafoto’s op onze site voor het prachtige uitzicht.”

www.ortlerskytrails.it

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

dertien + 5 =