De 5 coolste activiteiten met kinderen en tieners op het domein van de Grotten van Han

In Han ga je natuurlijk de Grot en het Wildpark bezoeken. Maar er is zoveel meer te beleven op het Domein. Wat dacht je van een exclusieve expeditie naar het hart van de aarde? Of een bijzondere foto safari bij het krieken van de dag? En ook erg origineel: een culinaire wandeling in het Wildpark. De 5 coolste activiteiten met kinderen en tieners op het domein van de Grotten van Han.

1. Expeditie naar het hart van de aarde

‘Père Noël’ is de naam van één van de mooiste grotten van België, amper vijftig jaar geleden ontdekt. Het is een verborgen schat met indrukwekkende kalkafzettingen. Slechts een paar honderd mensen ter wereld hebben de gelegenheid gehad om deze uitzonderlijk mooie grot te bezoeken. In kleine groepjes en onder begeleiding van een ervaren speleoloog ontdek je dit fysiek redelijk veeleisende parcours. En op het einde van expeditie staat de champagne (uiteraard enkel voor de volwassenen) klaar. Oudere kinderen (meedoen kan vanaf 12 jaar) krijgen net als de volwassene een ontbijt voor vertrek en een snack voor onderweg.

2. Speleo-parcours

Doorheen de ondergrondse wereld van Han kan je ook een alternatief speleoparcours volgen. Een beveiligd parcours waarbij je door de modder van de rivier en neergestorte stenen ploetert. Puur genieten voor durfals, klein en groot. Laarzen, helm en overall krijg je bij de ingang.

Er was eens de wolf (c) Grotten van Han3. Ontdek de mysterieuze wereld van de wolf

De wolf, we vinden hem terug in zoveel sprookjes en legendes, soms gevreesd, soms aanbeden. Na een bezoek aan het Domein van de grotten van Han heeft de wolf voor jou geen geheimen meer. Samen met een boeiende natuurgids die je werkelijk alles kan vertellen over de Canis Lupus, ontdek je zijn pakkende, maar helaas ook droevige verhaal tijdens het bezoek ‘Er was eens… de wolf’.

4. Halloween beleven

Het is nog een beetje vroeg, maar van 26 oktober to en met 3 november 2019 kan je weer Halloween beleven op het domein van de Grotten van Han. De Grot is omgetoverd tot een spookhuis, wiens vreemde bewoners ronddwalen in de zalen en galerijen. In het Wildpark vermengt de wilde natuur zich met het rijk van de verbeelding en ontmoet je magische wezens. Nieuw dit haar: l’Antre des Trolls, een nieuw parcours waar je de weerzinwekkende wereld van de trollen ontdekt.

5. Op fotosafari

Fotografen en fotografen in spe opgelet! Tijdens dit bijzondere evenement krijg je de gelegenheid tijdens het ochtendgloren, als de natuur op haar mooist is, prachtige foto’s te nemen. In zeer kleine groepjes ga je aan boord van de safaricar die je zo dicht mogelijk bij de dieren brengt. Een klein ontbijtje wordt voorzien op de brug bij de veelvraat, van waar je een geweldig uitzicht hebt over de vallei.

Het Domein van de Grotten van Han praktisch

Het Domein van de Grotten van Han, hartje Ardennen, ligt op 1,5 u rijden van Brussel. Het Domein heeft het grootste onderaardse grottencomplex van Europa en bestaat al meer dan 200 jaar. Het Domein van de Grotten van Han is ook bovengronds een toeristische topper met een uniek Wildpark waar je op safari kan gaan om o.a. de big 5 van Europa te ontdekken. Je vindt er een uitstekende toeristische infrastructuur met bars, restaurants, musea en unieke logiesmogelijkheden, zoals de Tree Tents en de Pelsjagershut.