Home Anders Outdoor Modder tussen je tenen: 3 toffe blotevoetenpaden in Nederland

Modder tussen je tenen: 3 toffe blotevoetenpaden in Nederland

0
Modder tussen je tenen: 3 toffe blotevoetenpaden in Nederland
(c) Sofie Gyles

De blotevoetenpaden in België zochten we al voor je uit. Maar ook de blotevoetenpaden in Nederland zijn het ommetje waard. Trek je schoenen uit en voel de modder tussen je tenen op deze drie toffe parcoursen!

3 blotevoetenpaden in Nederland

Noord-Brabant

Toon Kortooms Park, Deurne • € 3,50 p.p. • Open woe t/m zondag 10 – 17 uur

Na de dood van de Nederlandse schrijver Toon Kortooms werd de tuin rondom zijn huis (nu een museum) omgetoverd tot een belevingspark waar bezoekers de sfeer van zijn boeken herbeleven. Omdat je zelf je route kiest, is dit pad ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Er is ook een klankenpad, waar je geluid en muziek kan maken, en talloze andere belevenissen, zoals uitkijktorens, hangmatten, bankjes, tunnels en hutten. Nagenieten of weer opwarmen kan met een lekkere kop soep of een broodje in het zelfbedieningsrestaurant. www.toonkortoomspark.nl

(c) Blote Voeten Park Brunssum, Zuid-Limburg
(c) Blote Voeten Park Brunssum, Zuid-Limburg

Zuid-Limburg

BloteVoetenPark, Schutterspark, Brunssum • € 7 volw., € 4 kinderen 3-12 jaar • 01/07 – 31/08 alle dagen 10 – 18 uur, andere maanden 01/04 – 31/10 woe t/m zondag 10 – 18 uur

Het langste blotevoetenpad van de Benelux. In vier kilometer loop je onder andere over een prikkelpad, waad je door een scharrelpoel en een modderbad, raadpleeg je een Keltische boomhoroscoop, overwin je een hindernissenbaan over een vijver, sta je stil bij de wenscirkel… Verder is er een labyrinth, doolhof, steltenpad, insectendorp en nog veel meer. Sla je liever een hindernis over, dan is er altijd een alternatief. https://blotevoetenpark.nl

Groningen

’t Blôde Fuottenpaad, Opende • Gratis en vrij toegankelijk

Op de grens van Groningen en Friesland ligt een pracht van een natuurgebied: Doezumermiedem. Je kan het 3,4 kilometer lange pad in zijn geheel lopen, of de helft, om daarna te spelen of rusten aan het strandje en de zwemplas. Reken op modder, veen, leem, klei en prut tot diep tussen je tenen. Er zijn ook diverse bruggetjes, bankjes, een wankelvlot en toffe hindernissen. Voor sommige heb je zelfs een poolstok nodig om al ‘fierljeppend’ aan de overkant van de sloot te geraken. Opgelet: op sommige plaatsen is het water diep! www.staatsbosbeheer.nl

Noot: het mooie Zeebodempad Kraggenburg in Flevoland, op de bodem van de voormalige Zuiderzee, is sinds begin dit jaar gesloten.

Gezond!

  • Lopen op blote voeten versterkt de voet- en enkelspieren en de botmassa.
  • Het directe voetcontact met de natuur werkt tegelijk ontspannend en stimulerend.
  • Regelmatig barrevoets lopen op verschillende ondergronden stimuleert de bloedsomloop.
  • Pootjebaden is bevorderlijk voor een goede werking van het vaatstelsel.
  • Kinderen ontwikkelen door blootvoets lopen een beter evenwicht, tastzin en motoriek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

7 − 2 =