Home Fietsen Kompas: fietsnieuws 2019

Kompas: fietsnieuws 2019

0
Kompas: fietsnieuws 2019
(c) George Deswijzen

Rijg je maar al in het zadel, want er staat weer heel wat op de agenda dit jaar! Van toeristische routes tot zware kleppers, er is voor ieder wat wils.

Wandelen en fietsen langs de Romeinse grens

Wandelaars en fietsers kunnen voortaan geschiedenis beleven op de Limesroute en het Romeinse Limespad in Nederland. De routes volgen de Limes van Katwijk tot Nijmegen en voeren je langs meer dan 40 historische plekken. De Limesroute is een langeafstandsfietsroute van circa 200 kilometer in zes etappes. Het Romeinse Limespad strekt zich uit over 275 kilometer en ontving tijdens de jaarlijkse Fiets- en Wandelbeurs in Gent eerder dit jaar de titel ‘Wandelroute van het jaar 2019. www.romeinselimes.nl

Eroica Limburg

Op zaterdag 29 juni vindt de vierde editie van Eroica Limburg plaats. Zuid-Limburg en de Euregio vormen het decor voor dit bijzondere event. In plaats van renners met oortjes en volgwagens staat Eroica in het teken van de helden uit het verleden. Tijdens de race zie je renners gekleed in traditionele wielertenues op fietsen van voor 1987. Afgelopen jaar reed onder andere oud Tour-de-France-winnaar Joop Zoetemelk mee, en ook voor komend jaar worden er weer diverse prominente deelnemers aan de start verwacht. www.eroicalimburg.nl

Europese fietsroute van het jaar 2019

Op 1 maart werd, tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht de award voor Europese Fietsroute van het jaar 2019 uitgereikt. De vijf finalisten waren: de Romeinse Limesroute (Nederland), Sydostleden (Zweden), Véloscénie (Frankrijk), Ciro Bike Trail (Bosnië-Herzegovina) en de N8 Oostzeeroute (Denemarken). Deze laatste ging met de prestigieuze prijs aan de haal. De route is 820 kilometer lang en kronkelt via 12 eilanden, acht bruggen en vijf overtochten langs de dan weer lieflijke, dan weer dramatische kustlijn. Een aanrader! www.visitdenmark.nl

Grensoverschrijdende toeristische samenwerking loont

Een tiental Kempische gemeenten uit Nederland en België zijn de samenwerking met elkaar aangegaan op toeristisch gebied en willen de troeven gezamenlijk uitspelen. Het eerste wapenfeit is de 154 kilometer lange Torenroute, die de fietser van Lommel via Balen, Mol, Dessel en Retie naar Nederland brengt om langs Reusel, Bladel, Eersel en Bergeijk terug naar Lommel te fietsen. Het initiatief is direct genomineerd als één van de vijf kanshebbers voor de Brabantse Kempentrofee. De papieren en digitale versie van de fietskaart zijn inmiddels gereed. Op de foto: de toren in Bosland Lommel, het grootste bos van Vlaanderen.

Hago Limburgs Mooiste 2019

Sinds 1992 weten fietsers de weg te vinden naar Limburg voor Limburgs Mooiste, een toertocht door de heuvels van Zuid-Limburg. Sinds enkele jaren is er ook een hardlooponderdeel toegevoegd. Dit jaar worden de fietsers op 14 en 15 juni en de hardlopers op 16 juni aan de start verwacht. Limburgs Mooiste biedt de fietser etappes tussen de 70 en 255 kilometer. Voor mountainbikers staan er routes van 45, 76 en 105 kilometer op het programma. Ook zijn er familiefietstochten van 25 en 45 kilometer. Hardlopers kunnen zich inschrijven voor 5, 10 of 21,1 km. www.limburgsmooiste.nl

Grange Ventoux: een perfecte uitvalbasis voor mountainbikers en sportklimmers

1 mei opent aan de rand van het middeleeuwse dorpje Monieux een nieuwe gîte: Grange Ventoux. Het Belgisch-Italiaans koppel Tom en Pia koos de locatie niet zomaar uit: gepassioneerd als ze zijn door reizen, bergsporten, natuur en cultuur leek de nu gerestaureerde schuur uit 1747 hen de ideale uitvalsbasis voor o.a. klimmers, wandelaars, fietsers, mountainbikers en parapenters. Aan de voet van het huisje loopt het riviertje de Nesque, dat enkele kilometers verder een spectaculaire kloof heeft gevormd, de Gorges de la Nesque. In de toekomst wil Tom, samen met de buurman, ook endurostages organiseren. www.grangeventoux.com

Grand départ Brussel

Komende zomer kun je jouw favoriete wielrenners aanmoedigen in Brussel. Onze hoofdstad is namelijk uitgekozen voor de Grand Départ van de Tour de France 2019. Op donderdag 4 juli worden alle ploegen gepresenteerd aan het publiek, waarna de renners op 6 juli aan de start verschijnen voor de eerste etappe Brussel-Charleroi-Brussel. Op zondag 7 juli strijden de renners in een ploegentijdrit die start bij het Koninklijk Paleis en finisht bij het Atomium.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zes + 6 =