Home Nieuws DOEN 13-14 juli: Nacht van de Maan, wandelmarathon bij maanlicht in Halle-Zoersel

DOEN 13-14 juli: Nacht van de Maan, wandelmarathon bij maanlicht in Halle-Zoersel

0
DOEN 13-14 juli: Nacht van de Maan, wandelmarathon bij maanlicht in Halle-Zoersel

Op 13 en 14 juli is het weer zo ver: een groep van dit jaar naar verwachting 2000 wandelaars slingert dan als een lange rups door de nacht, bij volle maan tijdens de de wandelmarathon Nacht van de Maan. Plaats van afspraak is Halle-Zoersel. De afstand: 42 km. Optioneel: een maandip in het kanaal.

Het startschot van de wandelmarathon Nacht van de Maan wordt gegeven bij zonsondergang en de aankomst gaat pas open bij zonsopgang. Wandel je gemiddeld 5,5 km/uur, dan komt dat na 42 km perfect uit.

Liefhebbers maken om 12 uur ’s nachts een ‘moondip’ (zwemmen bij volle maan) in het Albertkanaal. Dit is uiteraard niet verplicht, maar versterkt naar verluidt het maangevoel en de leuke sfeer. En breekt de 42 km op natuurlijk.

Wandelmarathon Nacht van de Maan is geen competitief event. Samen wandelen, genieten van het maanlicht, de rust, de natuur en de geuren van een heerlijke zomernacht, dat is waar het om draait. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel ‘Hope, we live life’, dat zich al jaren inzet voor kankeronderzoek en met het Hope Benefiet het leven van kinderen in de Vlaamse ziekenhuizen in de toekomst net wat aangenamer wil maken.

Nacht van de Maan praktisch

  • Datum: 13-14 juli 2019
  • Afstand: 42
  • Vertrek: bij zonsondergang (22 uur) aan het kasteel van Park Hallehof te Halle-Zoersel. Voor vertrek kan je nog een heerlijke pastamaaltijd nuttigen.
  • Bevoorradingsposten: om de  5 km
  • Aankomst: vanaf  5h30
  • Vanaf 6 uur is er een Trappistenontbijt: boterham met kaas, confituur, yoghurt , koffie of thee, fruitsap en Trappistje van Westmalle

Meer info op www.nachtvandemaan.be

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

20 + dertien =