Eroica Limburg – een ode aan het WK wielrennen

Op zaterdag 29 juni vindt de vierde editie van Eroica Limburg (NL) plaats. Zuid-Limburg en de Euregio vormen het decor voor dit bijzondere event. In plaats van renners met oortjes en volgwagens staat Eroica in het teken van de helden uit het verleden. Tijdens de race zie je renners gekleed in traditionele wielertenues op fietsen van voor 1987. Afgelopen jaar reed onder andere oud Tour-de-France-winnaar Joop Zoetemelk mee, en ook voor komend jaar worden er weer diverse prominente deelnemers aan de start verwacht.

De organisatie brengt met Eroica Limburg dit jaar een ode aan het WK wielrennen hetgeen maar liefst 6 maal in Nederlands Limburg is georganiseerd. Naast het wielrennen is er natuurlijk ook weer veel aandacht voor muziek, eten en drinken. De organisatie van Eroica Limburg ontvangt je graag op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni as. bij Eroica Limburg.

Meer informatie op de website van Eroica Limburg

Eroica Limburg

Hier bekijk je de aftermovie van 2018:

EROICA 2018 from CrossborderCyclingLimburg on Vimeo.


Nieuwe poster
Ook voor Eroica Limburg 2019 is een nieuwe campagneposter ontworpen. Dit jaar koos de organisatie van Eroica Limburg ervoor om een internationale designwedstrijd uit te schrijven. Op deze wedstrijd hebben een kleine dertig designers en kunstenaars uit de hele wereld gereageerd. Als winnaar kwam het design van Marco Nix uit de bus.

Nix heeft in zijn design de kernwaarden van Eroica Limburg, het unieke retrowielrennen in combinatie met enkele belangrijke landmarks van Zuid-Limburg op bijzonder aansprekende wijzen weten te vatten:

– De achterste renner op de poster rijdt op retro fiets in de regenboogtrui van de wereldkampioen, hetgeen een link is naar de sterke WK-historie van Limburg (6 WK’s op de weg en in het veld).
– De renster rijdt in een TI-Raleigh shirt met een knipoog naar de befaamde TI-Raleigh ploeg van o.a. Jan Raas, Gerie Kneteman en huidige Amstel Gold Race koersdirecteur Leo van Vliet.
– Naast de renners zijn de volgende landmarks duidelijk zichtbaar: de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) in Simpelveld, Hoeve Cortenbach in Voerendaal, de St. Servaasbrug in Maastricht, de Limburgse vakwerkhuisjes (Gulpen-Wittem), het Drielandenpunt in Vaals, de kerk van Vijlen (hoogstgelegen kerk van Nederland, de molen van Vrouwenheide in Ubachsberg, de beroemde grenspaaltjes en de Wilhelminatoren in Valkenburg.

Posters worden tijdens Eroica Limburg op het evenemententerrein te koop aangeboden.

Poster Eroica Limburg