Voor alles een Teva: veelzijdige, toegankelijke en functionele outdoorsandalen

Teva outdoorsandalen

De eerste outdoorsandalen van Teva werden in 1984 in de Grand Canyon gemaakt, toen een riviergids twee klittenbanden aan een paar oude slippers bevestigde zodat die stevig zouden blijven zitten. Die sandaal (nu bekend als de Original Sandal) bracht een grote verandering teweeg. Sindsdien is het assortiment van Teva fors uitgebreid, maar de avontuurlijke geest achter het eerste paar sandalen is nog steeds de drijvende kracht. Zo ook in de nieuwe GC100-collectie.

Veelzijdige en functionele outdoorsandalen

Teva richtte zich op toegankelijkheid, functionaliteit en eenvoud en bracht daarmee een hele generatie mensen in contact met het buitenleven. Al meer dan 35 jaar voorziet het merk avonturiers van de juiste uitrusting tijdens hun ontdekkingstochten. En ook de toekomstige generaties wil Teva vrijheid, nieuwe ervaringen en toegang tot de natuur bieden. Hun nieuwste collectie outdoorsandalen, de GC100 Collectie, viert het 100-jarig bestaan van de Grand Canyon. Elke stijl is uitgevoerd met een unieke webbing, die is afgeleid van de rode rotsen van de Canyon, de blauwe rivieren en de gele gloed van de zonsondergang. Dit zijn onze twee favorieten.

Teva Originals

De Teva Original gaat terug naar de outdoorsandalen die jaren geleden door de riviergids in de Grand Canyon werd bedacht. Deze klassieker, inmiddels opgefrist en sinds 2013 een icoon in de markt, is speciaal gemaakt voor de casual avonturier. Voorzien van Teva’s traditionele sneldrogende nylon banden  met klittenband sluiting voor een perfecte pasvorm en een gevormd EVA-voetbed (EVA oftewel Ethyleenvinylacetaat is een kunststof dat meestal in schuimvorm wordt gebruikt. Het is lichtgewicht, flexibel en biedt goede demping).

Teva Hurricane XLT2

Deze stijl combineert het beste van twee werelden: de ruwe zool van de Hurricane en het originele bandjessysteem van de Original uit de jaren 80. Het resultaat? Een favoriet met een nostalgische toets. Het retromodel is gemaakt van een watervriendelijke stof, heeft meerdere aanpassingspunten om de sandaal perfect aan je voet te doen aansluiten, kreeg een EVA-middenzool en is voorzien van neopreen onderlagen voor meer comfort. De bovenzijde is extreem slijtvast en droogt snel als het nat wordt. Bandjes van dunne stof aan de voorzijde geven je voeten extra steun en het dikkere weefsel rond de wreef en de hiel komt de stabiliteit ten goede, ook op ongelijk terrein. Wat dacht je van deze sfeerbeelden?

www.teva-eu.com

Shop Lokaal