In de kijker: Teva, geboren en getogen in de Grand Canyon

0
26
Teva Grand Canyon -S19_W_1019234_HurricaneXLT2_GBRN_W_1019234_HurricaneXLT2_BLK-0825-SH

Het Grand Canyon nationaal park is honderd jaar oud, een mijlpaal die outdoormerk Teva viert met de GC100-collectie, als eerbetoon aan de rode rotsen, modderbruine aarde, goudgele avondzon en het diepblauwe water waar voor Teva alles in 1984 begon.

Uiteraard is de Grand Canyon zelf al veel ouder, een jaar of 17 miljoen. Een feit dat een decennium geleden onder geologen voor de nodige ophef zorgde toen er een artikel over de ontstaansgeschiedenis in het wetenschappelijk tijdschrift Science verscheen. Hoe dan ook was het een machtige rivier, een voorloper van de Colorado, die tot 1600 meter diep en tot 30 kilometer breed in het gesteente sneed over een totale lengte van bijna 450 kilometer.

Indrukwekkend speelterrein

Het resultaat vandaag is een indrukwekkend speelterrein, niet alleen voor onderzoekers en geologen, maar nog veel meer voor outdoorliefhebbers. Zo ook voor de jonge riviergids die in 1984 aan de wieg van Teva stond, toen hij een open schoen bedacht met een rubberen zool, voor een goede grip op de rotsen, en een bandje om de enkel, om het schoeisel in en uit het water op zijn plaats te houden. Outdoorfanaten waren er meteen weg van; de eerste sportsandaal was een feit.

Voor elk avontuur een Teva

Fast forward naar 2019 en er is niets dat Teva-schoenen nog niet hebben gezien: van riviergeulen, bossen, bergen en verlaten stranden tot festivalweides en zonovergoten citytrips. Terugkeren naar zijn roots, doet Teva praktisch elk seizoen, met een nieuwe versie van de nog steeds immens populaire Original. En nu is er dus de GC100-collectie, geïnspireerd op het kleurenpalet van de Grand Canyon.

Als kers (of kaars) op de taart, schonk Teva $100 000 aan het beheer van het Grand Canyon nationaal park. Om er mee voor te zorgen dat bezoekers vandaag even hard van de outdoors kunnen genieten als de oprichter van Teva toen deed.

www.teva-eu.com

Minder drukke Grand Canyon-trails

  • Horseshoe Mesa East Trail: een korte aftakking van de Grandview Trail (terug over hetzelfde pad) die de meeste hikers overslaan.
  • South Kaibab Trail: een goed alternatief voor de Bright Angel Trail en minstens even mooi.
  • Voor experts only: de Nankoweap Trail, aan de noordelijke rand. Een zware vier- tot vijfdaagse, ongemarkeerde tocht. Weg van de gebaande paden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee + 7 =