Home Lees Far Out Online 2019 > Zomer In de kijker: de outdoor lifestyle van Sprayway

In de kijker: de outdoor lifestyle van Sprayway

0
In de kijker: de outdoor lifestyle van Sprayway

We maakten al eerder kennis met de everyday outdoor-collectie van Sprayway; draagbare en betaalbare kledingstukken die de perfecte balans vinden tussen lifestyle en outdoor. “Ook het zomerassortiment maakt indruk”, aldus Steven Bosmans, van Benelux verdeler Hike-A-Way. Onze hamvraag: waarom?

Dit jaar is het precies 45 jaar geleden dat John Hunt en Simon Wright het nu toonaangevende outdoormerk Sprayway bedachten, in een krap bemeten garage in Manchester, ingeklemd tussen het adembenemend mooie Peak District en de Ierze Zee. Vandaag is de collectie uitgebreider dan ooit én afgestemd op de lokale, in ons geval Benelux, markt.

Steven Bosmans is op terugweg van de fotoshoot voor aankomende lente en zomer: “Gewoon hier, met Belgische modellen en met collectie-items die in nauwe samenwerking met ons, als Benelux verdeler, en mede dankzij feedback van Belgische en Nederlandse consumenten en retailers zijn gemaakt.” Het is een evolutie die een jaar of zes geleden begon. “Sprayway heeft zijn sporen natuurlijk al ruimschoots verdiend. De topitems in jassen en fleeces van toen, zijn de klassiekers van vandaag. Maar nu is er dus ook een heel ‘urban’-gedeelte bijgekomen.”

In de nieuwe lente/zomer-collectie vertaalt dit zich in functionele shorts, kleedjes, broeken, fleeces, jassen en T-shirts met een mooie snit, een zacht kleurenpalet en subtiele prints. “Ik denk aan het erg mooie pastelroze of lichtkaki. De paardebloempluisjes of de boom die de T-shirts siert. En dit zonder de techniciteit uit het oog te verliezen. In de vezels van de T-shirts is bijvoorbeeld polygiene verwerkt, een technologie die gebruikmaakt van zilverzout om bacterievorming en dus geurtjes te weren. Er is ook de Kelo Gore-Tex-jas van Paclite: licht van gewicht, goed ademend, en enorm waterdicht.” Perfect voor een typisch Belgische, kwakkelende zomer!

www.sprayway.com
www.hikeaway.be

Enkele favorieten uit de nieuwe lente-zomercollectie

    • Dandelion Tee: sneldrogend T-shirt, in zachte kleuren, met een leuke alloverprint, een mooie pasvorm en uv-beschermingsfactor 35+. € 39,95.
    • Saul Fleece: lichtgewicht stretchfleece met een meloo look, mooie pasvorm, twee steekzakken en een zakje aan de arm met rits. € 74,95.
    • Gemini/Mezen Jacket: instap regenjas. Waterdicht, ademend, comfortabel en licht. Pakt samen tot een zakje voor rond je middel. € 99,95.
    • Kelo/Rask Gore-Tex Jacket: instap Gore-Tex Paclite-jas. Erg licht, goed ademend en enorm waterdicht. € 169,95.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

dertien − 12 =