Home Featured In de kijker: Roc d’Ardenne in Houffalize, roc(k)en in het Belgisch MTB-mekka

In de kijker: Roc d’Ardenne in Houffalize, roc(k)en in het Belgisch MTB-mekka

0
In de kijker: Roc d’Ardenne in Houffalize, roc(k)en in het Belgisch MTB-mekka

Wie de Roc Marathon al een vette kluif vond, kan zich nu tijdens Roc d’Ardenne in Houffalize van 3 tot 5 mei pas echt vastbijten in een klepper van formaat: de Big Roc Marathon! Ook nieuw dit jaar: de Gravel Roc, voor de gravelfanaten onder de fietsers. En er valt nog veel meer te beleven…

Plaats van afspraak voor fietsers allerhande het eerste weekend van mei is voor de zesde keer op rij Houffalize. Hier speelt Roc d’Ardenne zich af, een mountainbike- en fietsfestival met 11 verschillende events plus de Happy Bike Days. Kortom: een programma waar zowel de beginnende sportieveling als de hardcore mountainbiker zich aan kan laven.


Nieuw: Gravel Roc en Big Roc Marathon

Dit jaar dagen twee nieuwe events de meer ervaren fietsers uit.

  • Op zaterdag kunnen gravelbikers tijdens de Gravel Roc rekenen op een gravelparcours om U tegen te zeggen: 70 kilometer en 1200 positieve hoogtemeters over kiezelbaantjes, grondweggetjes, bospadjes, af en toe verharde wegen en holle zandwegen. En dat alles te midden van een schitterend landschap.
  • Zondag staan de geoefende mountainbikers aan de start van de BIG Roc Marathon. Of dat is toch te hopen, met 110 kilometer en 3117 positieve hoogtemeters in het vizier. Reken op een afwisselend parcours met veel nieuwe stukken die je technische en fysieke capaciteiten op de proef stellen.


Mag het wat minder?

Liever wat minder lang in het zadel of een minder heftig parcours? Ook dan heb je de keuze. Van een nachtelijk avontuur tot de Rando Roc Gourmand met lokale specialiteiten aan de bevoorradingsposten. Of de Rando Roc Rouge Carnaval, waar – je raadt het al – deelnemers verkleed kilometers wegtrappen. Goed om weten: aan de Roc Ruelles, een spectaculaire
aflossingswedstrijd dwars door Houffalize, mogen dit jaar 30 teams gratis deelnemen. Wacht
niet te lang met inschrijven, want het aantal plaatsen is voor alle events beperkt.

www.rocdardenne.com


Ook tijdens Rock d’Ardenne in Houffalize:

de Happy Bike Days

Je wil een nieuwe fiets, maar weet nog niet welke en je wil hem zeker eerst testen? Dan moet je op de Happy Bike Days zijn. In samenwerking met het O2 Bikers kun je hier de nieuwste mountainbikes, racefietsen en e-bikes testen. Je hebt de keuze uit meer dan 500 modellen en vijf testparcoursen. www.happybikedays.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

12 + 7 =