Home Featured Hardlooptrends 2019 – Apps en hardloopaccessoires

Hardlooptrends 2019 – Apps en hardloopaccessoires

0
Hardlooptrends 2019 – Apps en hardloopaccessoires
Under Armour Hovr Infinite (c) Under Armour

De sportbranche ontwikkelt zich continu en wij hebben de nieuwste technologische trends voor runners voor komend seizoen voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de hardlooptrends 2019 – Apps en hardloopaccessoires. Op onze merken pagina zie je alles wat er te krijgen is op runninggebied maar we hebben een aantal trends voor jullie uitgelicht. 

Hardlooptrends 2019 – Apps en hardloopaccessoires

De smartwatch

De smartwatch is inmiddels een must voor iedereen die een beetje serieus bezig is met lopen. Van beginnende jogger tot professioneel trailrunner, een smartwatch is een perfect middel om de data van jouw workouts bij te houden. Door de data van je workouts te analyseren is het bovendien een stuk eenvoudiger om te kijken waar er nog winst te behalen is, en hoe je conditie zich wekelijks verbetert. De meeste smartwatches zijn overigens standaard uitgerust met GPS, een hartslagmeter en de basisfuncties van een smartphone. Fitbit heeft in maart 2019 bovendien een Fitbit Versa Lite Edition gelanceerd, een betaalbare smartwatch die speciaal ontworpen is om gezondheid en fitness toegankelijker te maken voor de ‘normale’ sporter.

Hardlooptrends 2019 – Apps en hardloopaccessoires: Fitbit Versa Lite Edition (c) Fitbit 

Footpods

Real-time coaching, individuele dynamische trainingsplannen, blessurepreventie en continu terugkoppeling over je verbeteringen zijn nu beschikbaar op individueel niveau. Wil jij sneller, langer en veiliger rennen? Dan bieden de nieuwe wearables van ARION de oplossing. De nieuwe ultradunne smart inlegzooltjes meten namelijk de interactie tussen jouw voeten en de ondergrond. Door middel van acht druksensoren vorm je jouw schoenen in no-time om tot een mobiel datacentrum tijdens al je runs. ARION levert de zooltjes met footpods die eveneens uitgerust zijn met sensoren. De footpods zijn onder andere uitgerust met Bluetooth, GPS en een gyroscoop.

Hardlooptrends 2019 – Apps en hardloopaccessoires: ARION Soles (c) ARION

Racefox Run met AI

De intelligente running coach van Racefox verbetert jouw prestaties door gebruik te maken van  kunstmatige intelligentie (AI), een riem met sensoren en een applicatie. De app analyseert de signalen die afgegeven worden door de riem en geeft je, in real-time, feedback, statistieken en persoonlijk advies door via audio. Daarnaast stel Racefox een trainingsplan samen dat is toegespitst op je persoonlijk ontwikkelingsplan. Waar veel moderne producten je als gebruiker laten weten hoe je run was, vertelt Racefox je hoe je zou moeten rennen om het maximale uit je runs te halen.

Hardlooptrends 2019 – Apps en hardloopaccessoires: Racefox Run met Artificial Intelligence (c) Racefox

 

Sensoren in je schoen

De ontwikkeling van de slimme workoutschoen is inmiddels al een tijdje aan de gang. Het begon met de Nike+ Training Shoe in 2012, de Altra Torin IQ en de Under Armour Geminis. We hebben ook al fitnesssokken van Sensoria gezien. Het nieuwste in de wereld van slimme voetproducten is de recente lancering van de Under Armour Hovr Infinite schoenen. De schoen beschikt over een Bluetooth-koppeling met MapMyRun. Hierdoor worden jouw routes en data geanalyseerd en gesynchroniseerd met je MapMyRun-account. MapMyRun is ook beschikbaar voor desktop. Je hebt dus niet per se extra wearables nodig tijdens je runs maar de app biedt je ook de mogelijkheid om je data tijdens je run te checken op je smartwatch of smartphone.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

19 − tien =