Home Anders Outdoor Ben Lecomte zwemt 100 dagen tijdens Icebreaker Vortex Swim

Ben Lecomte zwemt 100 dagen tijdens Icebreaker Vortex Swim

0
Ben Lecomte zwemt 100 dagen tijdens Icebreaker Vortex Swim

Dik een week geleden startte de Fransman Ben Lecomte de Vortex Swim, een epische zwemtocht van 300 nautische mijl op open zee van Hawaï naar Californië, die ongeveer 100 dagen zal duren. Het doel van deze missie is meer zichtbaarheid geven aan en meer te weten komen over de gigantische bergen plastic en microvezels die in de oceaan zwerven.

In dit gedeelte van de Pacifische Oceaan zit de hoogste concentratie microplastics, die veelal in het water terecht zijn gekomen door het wassen van o.a. synthetische kleding. Deze kleinste deeltjes zijn niet met het blote oog te zien, maar zijn wel een gigantisch probleem doordat de vissen en andere onderwaterwezens hun voedsel uit het vervuilde water halen.   Ongewild krijgen ook wij op deze manier ook microplastics binnen via onze eigen voeding. Hoog tijd dus voor actie. Zeker als we bedenken dat er in de hele wereld elk jaar (!) 300 miljoen ton plastic wordt geproduceerd.

Watersamples zeggen meer

Door het inzamelen van 600 watersamples tijdens de Vortex Swim probeert sponsor Icebreaker meer inzicht te krijgen op de impact van synthetische vezels op ons milieu en  een groter bewustzijn te creëren van de plastic vervuiling in onze oceanen. Via hun Move to Natural-platform willen ze zich hiervoor graag inzetten om mensen te informeren over dit onderwerp.

Nog tot september onderweg!

De expeditie zal drie maanden duren tot en met midden september/einde september. ben Lecomte zal 300 nautische mijl zwemmen. Voor wie Ben en zijn missie een warm hart toedraagt:

Leer meer over de problematiek en volg Ben’s progressie via movetonatural.com

Share de boodschap en de updates van Ben’s live tracker en de Vortex Swim-Facebookpagina via #thevortexswim #movetonatural.

Doe iets! 100% van alle plastic in de oceaan, komt er door menselijke handelen. We zijn alle verantwoordelijk en elk kan er op zijn manier iets aan doen. 

Support de crew in september door een limited-edition icebreaker x The Vortex Swim hoedje en 100% merino T-shirt te dragen, alle opbrengstem gaan naar onderzoek over plasticvervuiling in de Pacifische Oceaan.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twintig − een =