Stem op Catherine Eekhaut en stuur een Belgische naar de Fjällräven Polar!

Stem op Catherine Eekhaut en stuur een Belgische naar de Fjällräven Polar!

Catherine Eekhaut, 34 jaar en verpleegkundige op intensieve zorgen, heeft een sportieve wens: meedoen aan de Fjällräven Polar, een meer dan 300 km lange trekking door de Arctische wildernis in het gezelschap van meer dan 200 sledehonden. Uit de regio UK/Benelux mogen slechts twee kandidaten meedoen, dus: elke stem telt. Doe het meteen: stemmen kan nog tot woensdag.

Waarom wil je meedoen aan de Fjällräven Polar?

Catherine: “Het mag voor mij altijd NET dat ietsje meer zijn. Met de Fjällräven Polar krijg je de kans om samen met 24 andere gelukkige paradijsvogels, ieder met een eigen verhaal, helemaal back to basic te gaan. De honden komen na een lange dag op de eerste plaats ook al ben je helemaal bekaf.  Daarnaast moet je je eigen tent opzetten, sneeuw smelten, koken, alles voorbereiden voor de volgende dag, dag en nacht koude temperaturen trotseren… Een avontuur waar je elke dag van leert, jezelf en anderen op een hele andere manier en mooie manier leert kennen. Daarom wil ik meedoen.”

Welke onmisbare ervaring(en) en kwaliteiten breng je mee naar zo’n expeditie?

“Vorig jaar kreeg ik kans om samen met twee vrienden enkele weken in Groenland een wintertrekking te doen. Het was een prachtig avontuur. Ik heb er geleerd dat zo een expeditie nooit helemaal loopt zoals je wilt. Je moet elke dag flexibel zijn. Je zorgt een beetje extra  voor elkaar, zet jezelf wat aan de kant soms, laat het als team werken, zet je eigen kwaliteiten en die van een ander extra in de verf, als de ene het even moeilijk heeft neemt een ander het over en nog zo veel meer. Allemaal dingen die ik graag meeneem naar de Fjällräven Polar. Tussen die twee beren van mannen heb ik best mijn mannetje gestaan, ik geef niet op! En ja, ik ben verpleegster… Dat komt ook altijd van pas, toch?”

Wat voor (outdoor)sporten beoefen je regelmatig?

“Ik doe aan klimmen indoor en outdoor. In de winter ga ik dolgraag toerskiën en op dit moment ben ik aan het trainen voor een stevige trailrun in augustus 2020. Een paar jaar geleden vloog ik ook nog parapente, maar door mijn liefde voor het klimmen komt het er eigenlijk veel te weinig van… Nu ik het hier zo schrijf, in 2020 ga ik daar verandering in proberen brengen.”

Heb je eerder al een lange sledehondentocht gemaakt?

“Een lange sledehondentocht heb ik tot nu toe nog nooit gemaakt. In Groenland moest ik mijn eigen slede (pulka) trekken. Ik deed het wel met hetzelfde enthousiasme van een sledehond. Meestal toch. Het was hard werken met momenten maar een ervaring om nooit te vergeten.”

Waar kijk je het meest naar uit? Wat hoop je tegen te komen?

“Ik ben een ongelooflijke hondenvriend. Onze labrador die we vroeger als kind hadden, is net geen 16 geworden. Ze was een beetje als een zus maar dan eentje met vier poten en een staart. Met de Fjällräven Polar krijg je de kans om zelf 5 dagen met een hondenslede rond te trekken, zelf voor je honden te zorgen,  hun enthousiasme mee te beleven. Helemaal back to basic gaan en het echt doen werken als team in combinatie met je eigen viervoeters daar kijk ik echt het meeste naar uit!”

Wat hoop je eruit te halen?

“Ik hoop veel bij te leren van de expeditieleiders en de teamgenoten. De puurheid van mensen te mogen beleven die het beste in zichzelf naar boven halen. Mezelf tegen komen en er toch voor blijven gaan samen met anderen, dat zijn lessen voor het leven. Dat in combinatie met adembenemende ongerepte natuur, dankbaarheid die naar boven komt om daar te mogen zijn ook al is het hard werken. Dat maakt het voor mij magisch. Dat is wat ik eruit wil halen. Dat zijn voor mij de momentjes om te koesteren!”

Er dingen een kleine 40 Belgen mee naar een plekje. Catherine is een van de kanshebbers, maar heeft nog een duwtje in de rug nodig. Stemmen kan tot woensdag!

Koop lokaal