Avonturiers naar de beurs Aventuria in Antwerpen van 23 tot 26 januari

In voor avontuurlijk en actief reizen, naar minder evidente bestemmingen en met een flinke portie natuur? Dat hoeven we je als Far Out lezer geen twee keer te vragen. Alvast ideeën opdoen, kan van 23 tot 26 januari 2020 op de beurs Aventuria in Antwerpen. Zet de data maar al in je agenda!

De 2de editie van Aventuria in Antwerpen belooft opnieuw de place to be te zijn voor buitensport- en avontuurminnende avonturiers. Hiking, trekking, fietsvakanties, wild water en natuur, zonder het geruis van de snelweg, dat is waar de beurs voor gaat.

Wereldse bestemmingen

Zo ontdek je dat zowel de Benelux als Europa nog heel wat plekjes herbergen die niet gebukt gaan onder overtoerisme. Maak bijvoorbeeld kennis met Georgië, Albanië, Finland en de verrassend authentieke delen van typische bestemmingen zoals Frankrijk, Spanje, Duitsland en Oostenrijk. Of zoek het iets verder op en verken Kaapverdië, Kameroen, India of Nepal.

Speciaal voor kinderen en jongeren

Gezinsvakanties krijgen dit jaar opnieuw extra aandacht. Exposanten met een specifiek aanbod zijn makkelijk terug te vinden op de kidsroute. Steeds meer reisorganisaties bieden avontuurlijke gezinsvakanties aan naar verre bestemmingen. Hen kan je uithoren over alle ins & outs en de beste tips. Een tiener in huis? Dan moet je zeker eens samen snuisteren in het aanbod van begeleide jongerenreizen.

Handen uit de mouwen

Wie niet kan wachten tot de vakantie, kan op de beurs ook al het avontuur beleven: ga uit de kleren en leer duiken in een duiktank of verken de beurs vanop grote hoogte via de klimmuur. Kinderen kunnen zich ook uitleven op het spingkasteel.

Workshops en presentaties

Workshops en presentaties worden in het Nederlands gegeven en vinden plaats in drie workshopruimtes in hal 1, 2 en 4. Deelname is gratis voor beursbezoekers. Het programma vind je vanaf januari op de website van Aventuria.

Outdoor shop

Op zoek naar het beste zakmes, handige kampeergadgets, avontuurlijk getinte cadeautjes, of outdooruitrusting waar je zelfs de extreemste omstandigheden mee trotseert? Ook daarover kan je op Aventuria informatie vinden.

Bekijk de aftermovie van vorig jaar.

Aventuria 2020 praktisch

  • Wanneer? Van donderdag 23 tot en met zondag 26 januari 2020, telkens van 10 tot 18 uur.
  • Waar? Antwerp Expo, Jan van Rijswijcklaan 190, 2020 Antwerpen
  • Prijs? Een ticket voor één van de beurzen geeft gratis toegang tot de andere drie. Meer info en tickets op www.beursaventuria.be.

1 ticket voor nog 3 andere beurzen

Bezoekers van Aventuria kunnen met hun ticket ook gratis de andere toffe beurzen bezoeken, waar nog meer originele vakantietips te vinden zijn: het Vakantiesalon Antwerpen (met klassieke vakantieformules, cruises, verre en dichtbijbestemmingen) B&B Days (vakanties in bed & breakfasts) en Let’s Camp (alles over kamperen en campers).