Klimsport maakt Olympisch debuut in Tokyo 2020. Nog geen Belgen naar Japan

0
23
Klimsport maakt Olympisch debuut

Begin augustus maakt de klimsport haar Olympische debuut op de Spelen in Tokyo. Tot hiertoe hebben 28 atleten zich al gekwalificeerd voor de Spelen in Tokyo op het WK in Japan en het kwalificatie-event in Toulouse. Er gaan nog geen Belgische klimmers naar Japan.

Onder onze landgenoten volgden we afgelopen jaar met name Nicolas Collin, Loïc Timmermans, Héloïse Doumont en Simon Lorenzi. Helaas slaagde nog geen enkele Belgische klimatleet erin om een ticket voor de Zomerspelen in Tokyo te bemachtigen.

In de komende maanden zullen de resterende 12 atleten geselecteerd worden tijdens de vijf continentale kampioenschappen in Johannesburg, LA, Morioka, Moskou en Sydney, en de commissie-uitnodigingsplaatsen.

Drie klimdisciplines in één

Tijdens de Olympische Zomerspelen nemen de klimmers deelnemen in het ‘combined’ wedstrijdformat. Dit is een combinatie van de drie verschillende disciplines in de klimsport: snelklimmen, boulderen en loodklimmen.

Tijdens het snelklimmen nemen twee klimmers het tegen elkaar op op een 15 meter hoge muur. Beide klimmers volgen een vaste route. Tijdens het boulderen klimmen ze een aantal vaste routes op een muur van 4 meter. Hiervoor krijgen ze een bepaalde tijd. Bij loodklimmen tot slot is het de bedoeling om binnen een bepaalde tijd zo hoog mogelijk te klimmen. Dit opnieuw op een muur van 15 meter. De uiteindelijke ranglijst wordt bepaald door de gecombineerde resultaten.

Benieuwd hoe dit nieuwe wedstrijdformat in zijn werk gaat? Dat legt onderstaande video haarfijn uit.

Klimsport maakt Olympisch debuut

Behalve de klimsport, maken ook het skateboarden, golfsurfen, 3×3 basketbal en karate in 2020 hun Olympisch debuut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

20 − vijftien =