Home Lees Far Out Online 2020 > Lente/Zomer In de kijker: Teva, meer vrijheid, minder plastic

In de kijker: Teva, meer vrijheid, minder plastic

0
In de kijker: Teva, meer vrijheid, minder plastic

Teva is geboren en getogen in de natuur. Het outdoormerk is trots op de duurzame weg die ze sinds 1984 met hun overbekende outdoorsandalen hebben afgelegd. Sinds 2020 worden de iconische bandjes van Teva voor 100% gemaakt van gerecycleerd plastic. Dat zijn meer dan negen miljoen plastic flessen minder op de afvalhoop!

Dat plastic omzetten in bandjes voor sandalen niet in een handomdraai gebeurt, maakt Frans Gerrets van Fros, de verdeler van Teva in de Benelux, ons al snel duidelijk. “172 ton gebruikte plastic flessen wordt gereinigd, versnipperd en vermalen tot kleine pellets. Dat is meer dan 156 000 kilo die niet in de oceaan terechtkomt, waar zeeschildpadden plastic deeltjes aanzien voor eten. Die gereinigde en voorbereide pellets worden vervolgens tot garen gesponnen, Repreve-garen genaamd. Dat garen wordt verwerkt tot een ultrasterke band voor ons schoeisel.”

“100% van onze iconische bandjes zijn nu gemaakt van gerecycleerd plastic,
om de impact op het milieu te verminderen
en toekomstige generaties ook de kans te geven
om van de wereld te genieten.”

Per jaar maakt Teva ongeveer 8000 kilometer aan bandjes. Dat is even lang als de Pacific Crest Trail van Mexico naar Canada – en weer terug. “In totaal gebruikt Teva bijna 10 miljoen plastic flessen per jaar voor het maken van zijn iconische bandjes. Daarnaast zoekt het merk naar duurzame alternatieven voor belangrijke materialen en gebruik het minder water en afval in alle verpakkingen.” En dat is nog maar het begin.

“Teva komt elk seizoen ook met een aantal ‘vegan’ stijlen. Elk stukje leer dat in dit schoeisel wordt gebruik, komt van leerlooierijen die door de Leather Working Group zijn gecertificeerd. Zij hebben als missie om duurzame en geschikte milieuvriendelijke bedrijfspraktijken in de leerindustrie te bevorderen. Verder Teva steunt het Better Cotton-initiatief, het grootste programma voor duurzaam katoen ter wereld, en kreeg het de erkenning van het bestuur van Textile Exchange voor het gebruik van gerecycleerd polyester.” De ‘Ga overal naartoe en doe alles’-mentaliteit van Teva is duidelijk geënt op een duurzame instelling.

Teva is verkrijgbaar in de betere outdoor- en schoenenwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

16 − 11 =