Home Lees Far Out Online 2020 > Lente/Zomer In de kijker: Pacsafe. Bescherm je spullen en de planeet

In de kijker: Pacsafe. Bescherm je spullen en de planeet

0
In de kijker: Pacsafe. Bescherm je spullen en de planeet

Reizen is altijd een avontuur, maar komt soms met minder prettige kanten. Diefstal bijvoorbeeld. En onze voetafdruk. Twee zaken waar Pacsafe in 2020 meer dan ooit op focust.

Op de foto: in vijf stappen van afval naar rugzak
1. Plastic afval verzamelen, wassen en sorteren
2. Versnijden tot kleine stukjes plastic
3. Verpulveren en smelten
4. Spinnen van gerecycleerd plastic
5. Het eindproduct

In de jaren 80 en 90 van vorige eeuw reisden twee Australische vrienden door meer dan 80 landen en over zowat alle oceanen, toen ze Pacsafe Exomesh lanceerden, een lichtgewicht netwerk van slashproof staaldraad, inclusief een slot, dat je omheen een rugzak doet.

Slimme anti-diefstaloplossingen

Steeds slimmere en handigere anti-diefstalproducten bedenken, is nog steeds de speerpunt van het merk. Pacsafe heeft ondertussen een hele reeks anti-diefstalaccessoires, beveiligingskabels, rugzakken en handige opbergzakjes en -tassen voor op reis en onderweg in het gamma. De oplossingen maken gebruik van een of meerdere anti-diefstalfeatures, zoals Exomesh, Slashguard RFID, een rits die je op slot kan doen, verborgen zakjes, een veiligheidshaak en meer.

Minder plastic in de oceaan

De duurzaamheidsfocus van Pacsafe ligt op het terugdringen van plastic afval. Een schoolvoorbeeld is de Pacsafe Econyl-collectie. Econyl is een unieke, hoogwaardige vezel gemaakt van consumentenafval voor en na verbruik, zoals textielresten en afgedankte visnetten, die een verstikkingsgevaar vormen voor schildpadden en andere dieren. Econyl kan men oneindig recycleren, zonder kwaliteitsverlies. Circulair ontwerpen is de toekomst!

100% gerecycleerd PET, 100% PFC-vrij

Een aantal collecties springt er deze zomer uit, namelijk Metrosafe X, Venturesafe G3 en Vibe. Te meer omdat de anti-diefstalrugzakken, messenger bags, slings en andere tasjes voor 100% gemaakt zijn van gerecycleerde plastic flessen (PET) en 100% PFC-vrij zijn. PCF’s gebruiken sommige merken nog steeds om materiaal vuilafstotend en waterdicht te maken. Vrijgekomen deeltjes breken langzaam af, zijn in hoge dosissen bewezen schadelijk en komen uiteindelijk zelfs op ons bord terecht. Pacsafe bewijst dat dit ook anders kan.

www.pacsafe.com
#ProtectWhatsValuable

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

negentien − 12 =