Home Bestemmingen Drie vragen aan… KrisKras reisbegeleidster Sara Bulckaert

Drie vragen aan… KrisKras reisbegeleidster Sara Bulckaert

0
Drie vragen aan… KrisKras reisbegeleidster Sara Bulckaert

Sara is al eventjes reisbegeleidster bij KrisKras. Voor een onverwachte trip naar Oeganda, Bolivia of Ethiopië mogen collega’s haar altijd wakker maken. Of ze alleen wegdroomt van exotische reizen? Nee, dat niet. Ook KrisKras-favorieten zoals de Spaanse Pyreneeën en IJsland spreken haar aan. Of waarom niet: een keertje fietsen van Zuid-Engeland naar Londen.

—> Nu ver weg reizen even niet kan, organiseert KrisKras deze zomer een aantal extra reizen, weekends en uitstappen in de buurt of op een dag rijden afstand. Snel boeken is de boodschap, enkele toffe trips zijn al volzet. www.kriskras.be

Waarom wilde jij reisbegeleidster worden?

Sara Bulckaert: “Ik ga supergraag op reis en wat is er leuker dan samen met anderen een (nieuwe) bestemming ontdekken? Ik had na de vormingsdagen een vrij goed idee van wat me te wachten stond. Maar eigenlijk gaat reizen begeleiden me van nature vrij goed af. Zoals ik zei, vind ik het fijn om met een groep onbekenden samen leuke dingen te beleven.”

Wat is je droombestemming met KrisKras en waarom?

“Noord-Mozambique! Mozambique is nog erg ‘buiten het gebaande pad’. Het land kent een rijk onderwaterleven met walvissen, reuzenmanta’s, dolfijnen en een enorme variëteit aan rifvissen en koraal. Door de jarenlange burgeroorlog (1976 tot 1992) is het er nog steeds vrij chaotisch en is er bijna geen infrastructuur. Dat maakt het niet de meest makkelijke bestemming. Maar onveilig voel je je nergens: de mensen zijn er super!”

Wanneer had je het gevoel dat je als reisbegeleider een verschil maakte?

“Toen ik met mijn groep toekwam op de luchthaven van Seoel en we ontdekten dat geen enkele geldautomaat werkte vanwege een plotse politieke spanning tussen Noord- en Zuid-Korea. Ik heb toen enkele telefoontjes gepleegd om een en ander in gang te zetten, maar uiteindelijk had een van ons toch nog een briefje van 50 euro bij. Driewerf hoera en weg waren we.”

Wat is je leukste reisherinnering met KrisKras?

“De eerste dag van de trektocht doorheen het Isalo National Park in Madagascar. We wandelden doorheen landschappen die me deden denken aan de Lion King. Op het einde van de dag kwamen we aan bij een natuurzwemplek, tevens onze overnachtingsplaats. Onze gids had een zalige maaltijd aan het kampvuur voorbereid en onze tenten stonden opgesteld onder een fonkelende melkweg.”

En je meest gênante moment als reisbegeleider?

“Tijdens diezelfde reis in Madagascar ben ik erg ziek geworden. Naast de gewone buikklachten had ik dagenlang last van felgroene ontlasting. Om het gênante plaatje compleet te maken, geraakte ik op een nacht niet op tijd uit mijn slaapzak. Toen kwam het gênante moment waarop mijn tentgenoot de vraag stelde: Sara, heb jij een scheetje gelaten? Helaas… was het maar een scheetje geweest.”

Heb je nog een leuke reisanekdote voor ons?

“Na een lange dag, kwamen we toe in een restaurantje. Iedereen had gekozen wat hij/zij wilde eten. Toen we de bestelling wouden doorgeven, bleek het restaurant niets in huis te hebben, behalve het ene gerecht dat niemand gekozen had… Ondanks het gebrek aan keuze, werd het wel een memorabele maaltijd. Wist je trouwens dat een roerei echt kan smaken om 21 uur ’s avonds?”

Kies je favoriet

KrisKras organiseert duurzame groepsreizen voor jongeren van 18 t/m 30 jaar. Van daguitstappen een weekendjes weg tot memorabele verwegtrips. Enkele trekkingfavorieten:

  • Twee weken sportieve fun in de Spaanse Pyreneeën, met als hoogtepunt een driedaagse trekking doorheen het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido. Gemzen, marmotten en steenbokken zijn je vaste compagnons.
  • De adembenemende diversiteit van Birma zal je nog lang bij blijven. Tijdens deze rondreis is de bijzondere cultuur je leidraad. Wandelen doe je door slaperige dorpjes en plantages, waar de rode pepers liggen te drogen in de zon.
  • Wie de duizelingwekkende schoonheid van IJsland wil ontdekken, komt nooit van een kale reis thuis. De solfatarenvelden, pseudokraters en watervallen doen je naar adem snakken. Het dal van Landmannalaugar stilt ieders wandelhonger.

—> Het volledige aanbod en alle reisdata vind je op www.kriskras.be.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

acht + negen =