Volop ruimte en ongerepte natuur in Isère

Volop ruimte en ongerepte natuur in Isere
(c) Isère Tourisme - Pierre Jayet

Het Franse departement Isère is gezegend met zijn natuurlijke rijkdom. De regio telt maar liefst vier gebergtes, het nationaal park Les Écrins en twee regionale natuurparken, Le Vercors en La Chartreuse. Daarmee is Isère een zeer geliefde bestemming onder wandelaars en fietsers.

De gebergtes en de ongerepte natuur maken van Isère een aantrekkelijke streek voor mensen die op zoek zijn naar een mooie plek om te sporten en te ontspannen. Het uitgebreide wandelen fietsroutenetwerk en het gevarieerde activiteitenaanbod maken van Isère een populaire vakantiebestemming.

Fietsen in Isère

Ongetwijfeld is de klim naar Alpe d’Huez een van de bekendste beklimmingen van de streek, maar ook de ViaRhôna (een fietsroute vanaf het meer van Genève tot aan de zee) is erg populair. Het afwisselende landschap maakt het heerlijk fietsen over de meer dan 1000 kilometer aan fietspaden. Of je nu met MTB, koersfiets, trekkingfiets of met je e-bike onderweg bent, de culturele en natuurlijke rijkdom van de streek lacht je toe. De bergpaden zijn ideaal voor downhillfanaten die houden van duizeling en snelheid. De paden door de vlaktes en heuvels in het noorden van de Isère zijn dan weer perfect voor gravelriders op zoek naar zand- of veldwegen. De ‘Voies Vertes’ zijn veilige routes die enkel toegankelijk zijn voor fietsers, wandelaars en ruiters, dus geen motorvoertuigen. De groene wegen dragen bij aan de promotie van Isère als belangrijke fietsbestemming, en zijn een absolute aanbeveling als je de streek al fietsend wil verkennen.

Op zoek naar fietsinspiratie? Wellicht is dit iets voor jou!

  • De ViaVercors: meer dan 55 km aan natuurpaden in de bergen.
  • Fietsroute Vallée de l’Isère.
  • Tocht over de ViaRhôna.
  • Korte en lange fietsroutes in de Oisans.
  • 21 Toeristische fietslussen – 1000 km aan fietspaden.

Wandelen in Isère

Wandelen door het heuvelachtige platteland of over bergpaden, eropuit trekken in  uitgestrekte  natuurgebieden als de natuurparken La Chartreuse, Oisans en Vercors, of genieten van adembenemende uitzichten… Isère is een streek waar iedereen op zijn manier kan bijtanken. Van gemakkelijke wandelingen tot sportieve routes. Er valt heel wat te ontdekken op de meer dan 9000 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden in Isère.

Even je hoofd helemaal leegmaken en ontspannen tijdens het wandelen? Dan zijn deze wandeltochten zeker iets voor jou!

  • Rond de Tailleferberg, over oude ezelspaden en door authentieke dorpjes.
  • Samen met de kinderen een tocht maken met de ezels van Lou Pa de l’Aze.
  • De Haute Traversée door het Belledonemassief.
  • De Grande Traversée van de Vercors.

Familietip: Himalayabruggen over de Drac en Ébron

Iets zuidelijk van Grenoble kun je de rivier oversteken via twee duizelingwekkende  Himalayabruggen boven de rivieren de Drac (220 m lang, 45-85 m boven het water) en de Ébron (180 m lang, 65-85 m boven het water). Haal je gratis adrenalinestoot op de hangbrug en geniet daarna van het prachtige uitzicht op het meer van Monteynard.

www.isere-tourisme.com

(c) Isère Tourisme – Pierre Jayet