Home Fjällräven In de kijker Fjällräven: de juiste broek maakt verschil

In de kijker Fjällräven: de juiste broek maakt verschil

0
In de kijker Fjällräven: de juiste broek maakt verschil

Tijdens een trekking moet je uitrusting het laatste zijn waar je je druk om hoeft te maken. Dat geldt ook voor broeken. Een slecht zittende naad, niet meegevende taille of meedogenloze stof maken van je wandelavontuur een nachtmerrie. Maar wat maakt van een broek een goede wandelbroek?

We spoelen even terug naar 1970, toen de meeste broeken nog gemaakt waren van katoen en hopeloos ontoereikend bleken op het wandelpad. Tot de grote vreugde van veel outdoorliefhebbers lanceerde Fjällräven de Greenland Trousers. Die broek was gemaakt van G-1000, de slijtvaste outdoorstof van Fjällräven met een dicht weefsel van 65% polyester en 35% katoen. De extra bonus? Een goede ventilatie en wind- en waterbestendigheid. G-1000 is tot op vandaag ongeëvenaard als een veelzijdige outdoorstof.

De juiste broek

Er zijn natuurlijk veel verschillende activiteiten, klimaten, stoffen en lichamen. Voeg daar persoonlijke voorkeur aan toe en dan wordt kiezen pas echt lastig. Denk na over wat je gaat doen. Ga je dagenlang wandelen? Is het er warm en vochtig, koud en nat, beide of alles daartussenin? Wil je de extra bewegingsvrijheid van Fjällräven G-1000 Air Stretch? Of de duurzaamheid en waterbestendigheid van Fjällräven Eco-Shell? Wil je ventilatieritsen of afritsbare pijpen? Of heb je liever wandelleggings?

Een broek voor het leven

Fjällräven verdeelde broeken en leggings in drie hoofdgroepen: bergbeklimmen, trekking en dagelijks outdoor. Dit kan je helpen bij je zoektocht naar een broek. Nog een goede tip? Liever één goed exemplaar, dan een hele stapel die niet voldoet. Fjällräven heeft broeken voor elk klimaat, elke activiteit en elke lichaamsvorm, die avontuur na avontuur meegaan. Hier enkele voorbeelden.

Maak je keuze

High Coast Lite Trousers W: lichte, luchtige en sneldrogende broek. Is altijd klaar voor een zomerse wandeling of fietstocht.

Abisko Trail Tights W: wandellegging van een zeer functionele stretchstof. Lichter op strategische plaatsen voor extra ventilatie.

Vidda Pro Ventilated Trousers M Long: duurzame, technische trekkingbroek. Gemaakt van wind- en waterbestendig G-1000 Eco.

Travellers MT Zip-off Trousers M: koele, lichte en comfortabele afritsbroek. Even geschikt voor trekkings en de stad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

achttien − tien =