Home Fietsen Roc d’Ardenne in Houffalize door de ogen van MTB-kampioen Sébastien Carabin

Roc d’Ardenne in Houffalize door de ogen van MTB-kampioen Sébastien Carabin

0
Roc d’Ardenne in Houffalize door de ogen van MTB-kampioen Sébastien Carabin

Tijdens mountainbikefestival Roc d’Ardenne is Houffalize traditiegetrouw de place to be voor al wie van mountainbiken houdt. Er zijn afstanden voor klein en groot, beginners en… kampioenen. Zoals Sébastien Carabin, een van de beste Belgische mountainbikers. Nu het event zelf verschuift van het eerste weekend van mei 2020 naar een later tijdstip dit jaar, maken we je al warm met dit interview en de feedback van parcoursbouwer Thierry Guiot.

OPGELET!
Update 29 juni 2020: Hou gezien de ontwikkelingen omtrent het coronavirus / COVID-19 de website of Facebookpagina van Roc d’Ardenne in de gaten voor de laatste updates. De exacte datum laat dit jaar is nog niet bekend. Ondertussen kan je wel virtueel deelnemen aan Roc d’Ardenne. Dik duizend deelnemers gingen de uitdaging aan.

(c) Luc Delhaye

Interview met MTB-talent Sébastien Carabin

Dit wordt niet je eerste Roc d’ Ardenne?

Sébastien Carabin: “Klopt. Ik deed voor het eerst mee in 2015, met mijn Belgische kampioenstrui aan. Ik eindigde op de 10de plek, ondanks een lekke band. Vorig jaar, tijdens de Roc Marathon, eindigde ik 11de. Het was vrij koud, en dat presteer ik jammer genoeg niet zo goed als anders. Dit jaar concentreer ik me opnieuw op de marathonafstand.”

Wat is er zo uniek aan dit evenement?

“Dat het er ondanks de grootte altijd gezellig is. Bovendien heet de stad Houffalize MTB’ers altijd erg welkom. En het is natuurlijk een fantastische streek, op slechts een uurtje van mij thuis. Ik zie het als een groot MTB-feest, ook dankzij de Happy Bike Days die datzelfde weekend plaatsvinden en ook altijd veel volk trekken.”

Welke passages vind je het meest bijzonder?

“Persoonlijk vind ik de Côte Saint-Roch het moeilijkst. Je begint vroeg in de ochtend en moet al meteen een grote inspanning leveren om met de juiste groep te kunnen vertrekken. Het doet me denken aan het begin van de crosscountry wereldbeker, die daar ook vertrekt. Het mooist vind ik de singletracks langs de Ourthe bij La Roche en enkele mooie singles over de rotsen.”

(c) Luc Delhaye

Nog tips voor wie voor het eerst meedoet?

“Of je nu meedoet aan de Roc Marathon de Big Roc Marathon of aan een van de andere langere afstanden, onderschat het parcours niet. De opeenvolging van heuvels en afdalingen begint later in de wedstrijd zwaar te wegen. Doseren en onderweg voldoende blijven bijtanken is de boodschap.”

De comeback van de Rando Roc Famille

We vroegen parcoursbouwer Thierry Guiot nog naar de nieuwigheden. Met name voor de comeback van de Rando Roc Famille verwacht hij veel enthousiasme. Thierry Guiot: “Dit parcours is perfect voor de hele familie en goed te doen voor kinderen vanaf 10 jaar. Het is geen race en ook niet te technisch, maar wel uitdagend genoeg. Er zitten ook enkele mooie hoogteverschillen in. Voor de lange afstanden hebben we enkele nieuwe passages voorzien, waaronder een paar zeer technische singletracks. www.rocdardenne.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijf × vier =