Home Bestemmingen The Canoe Trip! Ongezien wateravontuur in Zweden

The Canoe Trip! Ongezien wateravontuur in Zweden

0
The Canoe Trip! Ongezien wateravontuur in Zweden

Op de grens van Zweden en Noorwegen ligt een van de meest ongerepte natuurgebieden van Scandinavië: Värmland, het land waar je nog uit de meren kan drinken en wildkamperen is toegestaan. De ideale setting voor een prachtig avontuur: The Canoe Trip.

OPGELET!
Hou gezien de ontwikkelingen omtrent het coronavirus / COVID-19 de website thecanoetrip.org in de gaten voor de laatste updates. De organisatie hanteert een flexibel beleid en biedt voor €1 een waterdichte annulatieverzekering aan.

“Het is een van onze mooiste trips”, vertelt marketingman en zelf fervent outdoorfan Esteban Dedecker. “Zelf was ik er twee jaar geleden bij. Het was zalig om een weekje te ‘reconnecten’ in een omgeving zo ongerept en prachtig als Värmland. Er was geen elektriciteit, geen warm water en soms zelfs geen 4G.” Op het gebrek aan stroom heeft Esteban iets bedacht. “Laat je smartphone thuis en neem een slimme Nokia 8110 mee. De batterij gaat de hele week mee en je bent toch ‘verbonden’ met bijvoorbeeld WhatsApp, voor dat ene berichtje om te laten weten dat alles goed gaat.”

Door hun partnership met HMD Global, licentiehouder van het merk Nokia voor telefoons, ontstond het idee om deelnemers van The Canoe Trip uit te nodigen voor ‘Nokia Reconnect’. Reeds ingeschreven deelnemers konden bij aankomst hun smartphone inruilen voor de Nokia 8110, ze kregen een dagboekje om te schrijven over hun ervaring om even te ontsnappen van sociale media en de behoefte om steeds je smartphone te bekijken. Na afloop konden ze hun verhaal in ruil voor een Nokia delen op een guestboard. “De reacties en verhalen waren echt top! Deze komen binnenkort in een nieuwe storysectie op onze website.”

Zwerven in Zweden?

Zeven dagen lang trek je per kano van eilandje naar eilandje. Op dag één krijg je alle instructies mee om zes dagen lang te kunnen overleven in de natuur. Je ontvangt een gedetailleerd trailbook met heel veel survivaltips, de beste  routes en de mooiste overnachtingsplekjes.

Er zijn drie routes uitgestippeld:

  • The Green Trail is circa 70 km lang. Een aanrader voor kanoduo’s die het rustig aan willen doen.
  • The Yellow Trail meet ongeveer 90 km. Hiervoor is een gezonde basisfysiek vereist.
  • The Black Trail overbrugt 120 km. Deze lus is enkel geschikt voor getrainde sporters.

Om de ‘weg-van-alles-en-iedereen’-ervaring te kunnen waarborgen, zijn er maximum van 15 duo’s per trail. Zin in? Bekijk hier alvast de foto’s van The Canoe Trip in Zweden.

https://thecanoetrip.org
www.nokia.be/phones

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

2 × een =