Wat betekent duurzaamheid voor Jack Wolfskin?

0
43

Jack Wolfskin is al bijna 40 jaar thuis in de outdoor. Gedreven door een passie om uitstekende en functionele producten te ontwerpen, met respect voor de natuur. Mooie intenties, maar wat betekent dat in daden? Dat vroegen we Benelux country manager Alain Duerinck.

Wat betekent ‘duurzame producten’ voor Jack Wolfskin?

Alain Duerinck: “Met duurzaam bedoelen we producten gemaakt van gerecycleerde materialen, vrij van schadelijke PFC’s, dier- en milieuvriendelijk gesourcet dons, leder en wol, maatschappelijk verantwoord ondernemen, 100% groene energie, transparantie over de hele keten… ‘Thuis in outdoor’ betekent voor ons niet alleen genieten van deze mooie buitenwereld, maar ook alles eraan doen om de natuur en alle levende wezens te ontzien en te beschermen.”

Kan je een belangrijke mijlpaal noemen?

“Een echte mijlpaal op het gebied van hergebruik, is ons absoluut regendichte Texapore Ecosphere Jack. Zowel de buitenstof en de voering als het technisch geavanceerde, waterdichte membraan ertussen, zijn gemaakt van 100% gerecycleerd polyester. Afgelopen winter hebben miljoenen PET-flessen bij ons zo een nieuw leven gekregen. Alle gerecycleerde componenten zijn ook gecertificeerd volgens de Global Recycled Standard (GRS).”

“Afgelopen winter kregen miljoenen PET-flessen
bij ons een nieuw leven.”

Hoe zit het met katoen?

“Jack Wolfskin gebruikt voor al zijn producten uitsluitend gecertificeerd biologisch katoen Voor de teelt van biologische katoen gelden hoge standaarden. Uiteraard zijn chemische meststoffen en pesticiden uit den boze, maar ook de genetische modificatie van zaden is bijvoorbeeld verboden. Deze ‘groene’ manier van katoen planten en oogsten, is ook beter voor de katoenboeren zelf, en beschermt het ecologisch evenwicht in de wijdere omgeving.”

Is Jack Wolfskin voorstander van de repairtrend?

“Absoluut. Een essentieel punt van onze duurzaamheidsconcepten is de productie van hoogwaardige producten, die lang meegaan. Daarnaast bieden we in Duitsland en Oostenrijk reeds een reparatieservice aan. Elke winkel waar Jack Wolfskin wordt verkocht neemt beschadigde producten aan en stuurt ze door naar ons reparatieteam. Hoe langer onze kledingstukken functioneel zijn en gedragen kunnen worden, des te beter voor het milieu.”

www.jack-wolfskin.be

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee × drie =