Home Merken Polar Grit X, gps-horloge voor outdoorliefhebbers

Polar Grit X, gps-horloge voor outdoorliefhebbers

0
Polar Grit X, gps-horloge voor outdoorliefhebbers

Vorige week kregen we samen met een handvol andere Europese journalisten een exclusieve voorstelling van Polar’s nieuwste product: de Polar Grit X. Het moest nog geheim blijven, tot vandaag. Polar viel meteen met de deur in huis: dit is een van de grootste aankondigingen van Polar. De Polar Grit X is namelijk speciaal ontworpen voor outdoorliefhebbers, met een robuust, lichtgewicht ontwerp, ultralange batterijduur en geheel nieuwe Smart Coaching-functies.

Polar kennen we natuurlijk al langer, het merk is al veertig jaar een grote naam. De laatste jaren lanceerde het onder meer de Vantage V en M-serie, en eerder testten we de Polar M430 al. Maar deze Polar Grit X, die spreekt ons – outdoorliefhebbers zijnde – inderdaad meteen aan. Het lijkt er alleszins op dat dit gps-horloge alles onder zijn behuizing heeft om de grootste uitdagingen te doorstaan.

Polar Grit X, hét gps-horloge voor outdoorliefhebbers

Buiten of toch binnen

We zeggen outdoor gps-horloge en dat is de nieuwe Polar Grit X absoluut. Dat merk je aan alle onderstaande functies en features. Die zijn echt op maat van de outdoorliefhebber uitgezocht. Maar het mooie is dat de Grit X slim genoeg is om naast zowat elke duur- en outdoorsport ook fitness of yoga in je programma op te nemen, comfortabel genoeg om mee te slapen, en tevens stijlvol genoeg om een terrasje mee te doen, zodra dit weer mag.

We nemen alvast enkele opvallende features onder de loep.

Een vederlichte doorbijter!

De Polar Grit X is ontworpen conform de militaire standaard MIL-STD-810G en kan de zwaarste omstandigheden aan. Met slechts 64 gram is het horloge ongelooflijk licht, zonder in te leveren op batterijduur. De batterij gaat tot 40 uur mee in volledige trainingsmodus en zelfs tot 100 uur met verschillende energiebesparende functies: perfect voor lange avonturen zoals een (ultra)trailrun.

Eindelijk: positieve en negatieve hoogtemeters uitgesplitst

Het begrijpen van en anticiperen op de intensiteit van variabel terrein is een belangrijke uitdaging voor outdoorsporters. De nieuwe en zeer accurate Hill Splitter-functie detecteert automatisch of je bergop of bergaf gaat. Na elke sessie kan je je prestaties in detail bekijken, voor een diepgaand inzicht in de intensiteit van je sessie en hoe je je snelheid in diverse stadia aanpast.

Persoonlijke voedingsassistent

Daarnaast is consistente inname van voeding en vocht cruciaal om de zwaarste sessies effectief en met plezier te doorstaan. Polar’s FuelWise is eigenlijk een slimme, persoonlijke voedingsassistent. Hij of zij – wat je wil – herinnert je automatisch wanneer je iets moeten eten dan wel drinken tijdens lange sessies. Zo behoud je het juiste niveau van hydratatie en voedingsstoffen en haal je meer uit je favoriete duursport.

Routeplanner en weersvoorspellingen

Andere nieuwe functies van de nieuwe Polar Grit X zijn de integratie met Komoot, een ontzettend intuïtieve routeplanner en -begeleider, en tweedaagse weersvoorspellingen, zodat je je plannen ter plekke kan wanneer de weerscondities veranderen.

Tomi Saario, CEO van Polar Electro, gaf volgende boodschap nog mee: “Polar creëerde 40 jaar geleden ’s werelds eerste fitnesswearable. Als pioniers worden we meer dan wie dan ook in deze industrie gebruikt in wetenschappelijke studies. Accuratesse, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid staan centraal bij alles wat we doen. We zijn trots dat we decennia aan expertise en inzichten nu hebben kunnen samenbrengen in Polar Grit X, het ideale trainingsmaatje voor fans van fitness en outdooravonturen.”

Polar Smart Coaching-functies

  • Polar’s Precision Prime: optische hartslagmeting met unieke sensorfusie-technologie
  • FitSpark: gepersonaliseerde dagelijkse trainingen en work-outs op je horloge gebaseerd op je fitnessniveau, trainingshistorie en herstelinformatie
  • Nightly Recharge: nachtelijke herstelmetingen die laten zien hoe goed je herstelt van je inspanningen overdag. Ontvang gepersonaliseerde tips en oefeningen waarmee je betere keuzes maakt voor je gezondheid en het bereiken van je trainingsdoelen.
  • Training Load Pro voorkom over- en ondertraining en train zo effectiever. Training Load Pro combineert je cardiobelasting, spierbelasting en ervaren belasting tot één makkelijk te begrijpen inzicht.
  • Sleep Plus Stages: meet je slaapcyclus en levert gedetailleerd inzicht in de kwaliteit van je slaap.
  • Hardloopvermogen: meet via je pols je spierbelasting tijdens het hardlopen, dé ijkmethode om elke sessie met de juiste intensiteit te sporten.
  • Polar Flow: in de mobiele en desktopapplicatie van Polar analyseer je je prestaties en plan je trainingen tot in detail.

Prijs, uitvoeringen en verkrijgbaarheid

De Polar Grit X kost € 429,90 en is vanaf vandaag verkrijgbaar op polar.com in de kleuren zwart, groen (maat M/L) en wit (maat S/M). Andere polsbandjes zijn er van siliconen, textiel/parakoord en leer voor respectievelijk € 29,95, € 39,95 en € 49

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

13 + negen =