Home Anders Outdoor Oriëntatieloop Lowe Alpine Mountain Marathon en test Polar M430

Oriëntatieloop Lowe Alpine Mountain Marathon en test Polar M430

0
Oriëntatieloop Lowe Alpine Mountain Marathon en test Polar M430

Een dik jaar geleden duwde een kameraad me de oriëntatieloop Lowe Alpine Mountain Marathon (LAMM voor de vrienden), onder de neus. Destijds hing er nog een vleug twijfel rond me omdat ik verre van voldoende getraind was, vond ik, om twee dagen als een gek door de Highlands te lopen met een rugzak van 7 kg en een kaart waarmee jezelf de weg moet zoeken in een landschap zonder… wel zonder iets. Maar na deze editie succesvol af te ronden had ik de smaak te pakken en wou ik zonder aarzelen deze laatste editie, ook niet missen. Hier een uitgebreid verslag, inclusief de test Polar M430.

Voor deze speciale editie van deze 2 daagse LAMM mountain marathon op “Isle of Harris, Outer Hebrides”, nam ik  Polar M430 bij de pols. Ik was al enige tijd opzoek naar een sporthorloge met beperkt budget, rond de €200, maar waar je wel met vertrouwen een training kan met afronden. Ik had al geleerd dat het aantal sensoren, dat varieert bij de merken  van 1 tot 6, van belang was voor de nauwkeurigheid van de hartslag, opzicht geen rocket science maar mogelijks wel een dure grap, en de nauwkeurigheid van de GPS ook niet bij alle aanbieders even betrouwbaar is. Maar Polar staat er prat op dat hun M430, met 6 hartslag sensoren, de meest accurate GPS heeft van alle sporthorloges binnen dit markt segment.

De LAMM editie van 2018, categorie C, bevat 44km met 2300 positieve hoogtemeters en dit in een gebied waar 3G, 4G en zelfs telefoonverbinding twijfelachtig is. Een ideale speeltuin om de Polar M430 te testen op GPS accuracy, maar gezien dit een remote en meerdaags event is, tevens ook op batterijleven,  hartslag aan de pols, 24/7 activity tracking om het totaal aantal verbruikte calorieën te vergelijken met deze die je hebt ingeschat en als voeding in je rugzak hebt zitten, custom sportprofielen en veel meer.

Lees verder:

Tekst en test: Ben Van Dyck

Noot: 
Deze review is geen verslag van alle functionaliteiten die de Polar M430 bezit, daarvoor is Polar meer dan bekwaam genoeg om deze voor jullie neer te pennen en elk detail veelvuldig aan de orde te brengen. Zij hebben dit ook gedaan en het resultaat hiervan kan je terug te vinden in hun manual van de Polar M430. Far Out streeft hier, naar een objectieve kijk op de pros en cons van deze sporthorloge, welke door de gebruiker en fabrikant gebruikt kunnen worden om betere prestaties neer te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

20 + negen =