Home Polar Aan de slag met de Polar M430

Aan de slag met de Polar M430

0
Aan de slag met de Polar M430

Om een of andere reden hebben mannen een soort kortsluiting als ze nieuw speelgoed in hun handen krijgen, de rest van de wereld is van geen belang meer en onze focus is scherper dan een pas geslepen mes. Dat was bij de Polar M430 niet anders. Toen ik hem eindelijk in mijn handen had ben ik in de auto gaan zitten en direct van start gegaan. Opladen met de USB van de auto, downloaden “Polar Flow” app, … Ik was direct blij met de M430. Hij is gemakkelijk te bedienen, betrouwbaar en die borstband is niet meer nodig. Ik kreeg het advies om de M430 goed op de pols te positioneren liefst achter het polsbeentje. Een advies dat direct vragen opriep over het uitlezen van de 6 sensoren die de Polar M430 bezit, het hoogste aantal momenteel in de markt en tevens zeer nauwkeurig. Leest die een een linker en rechter pols anders uit? Of heeft deze fysieke instelling geen betrekking op het polsbeentje maar eerder op bewegings sensor?

Man, man, waar heb je het toch over … (jawel ik kan jullie gedachten lezen)? Ik weet het het gaat wat ver en een beetje technisch, maar meten is weten voor de Polar watch en weten hoe je moet meten is goud waard voor een gebruiker. Bijvoorbeeld, onlangs had ik een rustdag, maar wou ik toch voldoende beweging registreren met de ingebouwde “activity tracker”. Deze meet 24/7 je activiteiten met een interne 3D-versnellingsmeter (bewegingssensor) die je polsbewegingen registreert. Hij analyseert de frequentie, intensiteit en regelmaat van je bewegingen samen met je fysieke gegevens, zodat je kunt zien hoe actief je bent in je dagelijkse leven, naast je trainingen

Ik besloot een wandeling te maken met mijn jongste dochter in de buggy van een 10 tal km, om mijn dagtotaal, dat met een bureaujob niet altijd super is, stevig op te krikken. Met het registreren van mijn hartslag heb ik met de M430 nooit problemen gehad, op voorwaarden dat je het bandje voor een intensieve training een “notch” of twee harder aanspant. Voor het activity tracking gedeelte kan ik niet hetzelfde zeggen. In volle snel wandel stijl, waar een Olympisch kampioen een medaille voor zou krijgen, bleef op de display het icoontje rustig op zijn stoel zitten. Het zwaaien met één arm zorgt voor verbetering van de registratie maar vermoeilijkt het besturen van de buggy. Beste oplossing is een wandel profiel toe te voegen aan je sportprofielen en alles per GPS te registreren. Leuk weetje : doe de Polar sporthorloge om je minst gebruikte pols voor de meest nauwkeurige activiteitsmetingen.

Maar dat terzijde, terug naar de setup van M430. Op een dik uur is deze horloge opgeladen en kan je beginnen spelen. Ondertussen had ik de Flow app al van achter naar voor en omgekeerd doorgelopen. Mijn fysieke instellingen ingesteld en mijn trainingsachtergrond bepaald aan de hand van mijn trainings intensiteit uit het verleden. De trainings achtergrond is een schatting van het niveau van je lichamelijke activiteiten op lange termijn. Best is je keuze af te stemmen op lichamelijke activiteiten van de laatste drie maanden.

Koppelen van extra sensoren heb ik niet gedaan wel verbindingen maken met Facebook, Strava, … De synchronisatie verliep altijd zonder problemen, let wel op de afstand tussen je mobiele telefoon en de sport horloge. Deze is beperkt, het overschrijden hiervan breekt de synchronisatie af. Hierbij gaan geen gegevens verloren maar je moet wel opnieuw beginnen.

Lees verder: Test verschillende Polar M430 features

Tekst en test: Ben Van Dyck

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

16 − dertien =