Home Merken Lowa Mountainbiken in eigen achtertuin – met de Deuter Trans Alpine 30

Mountainbiken in eigen achtertuin – met de Deuter Trans Alpine 30

0
Mountainbiken in eigen achtertuin – met de Deuter Trans Alpine 30

What’s in a name? Voor de nieuwe fietsrugzak Deuter Trans Alpine 30 is inderdaad geen sportieve Alpencross of meerdaagse fietstocht te gek. Maar, voor we ons daar weer aan mogen wagen, testen we hem in deze rare tijden even graag in eigen land uit. Fiets- en mountainbikemogelijkheden zijn er hier genoeg.

De Deuter Trans Alpine kennen we al langer. De vorige versie van deze fietsrugzak gebruikten we niet alleen op de fiets, waar hij voor is gemaakt, maar ook als daypack tijdens een fikse wandeling. Of deze Deuter Trans Alpine 30 het beter doet? Dat moet haast wel. Hij is slanker, moderner en veelzijdiger. Deze favoriet uit de Deuter Bike-collectie heeft zichzelf opnieuw uitgevonden.

De Deuter Trans Alpine 30

Gemaakt voor sportieve MTB’ers
en toertochten

De Trans Alpine modellen voor zomer 2020 hebben een stevige pasvorm, een goed ventilerend rugsysteem en diverse slimme opbergmogelijkheden. Ideaal voor meerdaagse fietstochten! Op twee punten springt hij er echt uit: het rugsysteem en de gebruiksvriendelijkheid.

Supercomfortabel

Als eerste, het Airstripes-rugsysteem. Het is compact en zit stabiel op je rug, zonder vervelende drukpunten. De ventilatie is top. Een aangename pasvorm op de heup is verzekerd dankzij de mesh heupvinnen met Pull Forward-adjustors. Door aan de riempjes te trekken, comprimeer je de basis van de lading en komt deze dichter tegen je lichaam te liggen. Zo is de Trans Alpine 30 nu dus nóg comfortabeler, omdat de rugzak dankzij het rugsysteem, de heupvinnen en de flexibele schouderbanden beter met je meebeweegt. Zo blijf je ook op uitdagend terrein beter in balans.

Gebruiksvriendelijk

De Trans Alpine is duidelijk ontworpen met gebruiksgemak in het achterhoofd. Er is bijvoorbeeld een groot zijvak voor een fietspompje, waardoor je een lekke band snel repareert. Daarnaast biedt het voorvak ruimte voor wat fietsgereedschap en onderin de rugzak is een rits met een compartiment voor een jasje, afristbare mouwen of een EHBO-kit. Verder is er een groot hoofdvak, een voorvak met rits en een vak voor waardevolle spullen aan de binnenkant.

Op maat van sportieve MTB’ers

Een extra troef voor sportieve MTB’ers is de voorkant van de rugzak. Hier zitten twee vakken om kniebeschermers in op te bergen en in het midden zitten twee simpele clips waaraan je in een handomdraai een helm bevestigt. Hoewel de helm dan strak aan de rugzak hangt, zijn alle overige compartimenten zeer gemakkelijk te bereiken.

Handige extra’s

Zonder handige extra’s zouden we op uitdagende tochten natuurlijke niet ver komen. Vandaar dus de ingebouwde regenhoes met een lus om een lampje aan te hangen, de mogelijkheid voor een drinksysteem en het SOS-label. Er zijn ook heel wat elastische zakjes en zakken, bijvoorbeeld om een bril of zonnebril in weg te bergen. De borstgordel is verstelbaar en herbergt een signaalfluitje. En er past een 3l-drinksysteem in.

PFC-vrij!

Vanaf zomer 2020 zijn alle Deuter-producten – en dus ook deze Deuter Trans Alpine 30 – volledig PFC-vrij! Deuter zal gebruikmaken van DWR (durable water repellent)-coatings. DWR-coatings bieden dezelfde mate van bescherming tegen water, maar zijn veel beter voor het milieu.

Opgelet: nog tot 18 mei blijven de huidige maatregelen van kracht: fietsen en andere fysieke activiteiten in de buitenlucht zijn toegestaan en zelfs aanbevolen, maar mag alleen met gezinsleden of personen die onder hetzelfde dak wonen en/of met maximaal twee telkens dezelfde vrienden, mits inachtneming van social distancing (1,5 meter). Check ook de up to date richtlijnen voor wie wil fietsen in natuurgebieden.

Hebben?

  • De Trans Alpine is vanaf nu verkrijgbaar in een versie van 24, 30 en 32 liter en als dames SL-variant met 28 liter inhoud.
  • Afmeting (h x b x d): 54 x 28 x 24 centimeter.
  • Gewicht: 1230 gram: Inhoud: 30 liter.
  • Materiaal: 210D PA: 600 D PES
  • Prijs voor de 30l-versie: € 129,95
  • Verkooppunten: www.deuter.be


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vier × 1 =