Zomer in Frankrijk

0
Zomer in Frankrijk
(c) Atout France, Joel Damase

Frankrijk is en blijft een populaire vakantiebestemming en terecht. Wat er deze zomer zoal in de bergen te beleven valt? Veel. We vroegen enkele persverantwoordelijkheden om leuke tips.

(c) Atout France, Gilles Lansard
  • Marion Lapouble (Tignes): “Na bijna drie jaar werk heeft de cabinelift van La Grande Motte een nieuwe look en vooral het dakterras zorgt voor een buzz. Twintig mazzelaars kunnen ermee omhoog naar het hoogstgelegen dakterras ter wereld!”
  • Florent Hazucka (Courchevel): “De SILVAMOONtain Races van deze zomer. Op 8 juli, 5 augustus en 2 september worden er nachtelijke wandeltochten georganiseerd op dagen dat het volle maan is. Voor de pro’s is het perfect om zich voor te bereiden op het trailseizoen.”
  • Emmanuelle Lacoste (Valloire): “De 9e editie van de internationale stro- en hooisculpturencompetitie (2 t/m 7 juli). Het is een uniek evenement. Er wordt zo’n 600 kilo hooi en 400 kilo stro gebruikt om de meest uiteenlopende creaties mee te maken.”

Vaujauny

In het zomercentrum ‘Le Collet’ in Vaujany maken kinderen van drie tot tien jaar maar al te graag ritjes met een pony. Liever een wat groter edel dier?

 

Alpe d’Huez

In Alpe d’Huez kan je ook paardrijtochten maken en vanuit Le Bourg-d’Oisans vertrekken zelfs meerdaagse trekkings te paard. Of kies een vierdaags ezelstocht doorheen het Parc national des Écrin!

Brides-les-Bains

Heerlijk ontspannen na alle outdoorgeweld kan in kuuroord Brides-les-Bains. Maar niet na eerst het Vanoise natuurpark te hebben ontdekt. Tip: de rondwandeling naar de ‘Pigeon Gorge’ Via een 33 meter lange voetgangersbrug steek je een 17 meter diepe ravijn over, waarna je een prachtig panoramazicht op het dorp krijgt voorgeschoteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

16 + 20 =