Hike Like A Giant – in 3 dagen 75 km trekken in de Hoge Venen

Hike Like A Giant in de Hoge Venen

Update 19/8: de eerste editie van Hike Like A Giant zal niet kunnen plaatsvinden op 18, 19 en 20 september 2020, maar verschuift naar 17, 18 en 19 september 2021. In het licht van de huidige ontwikkelingen inzake COVID-19 beslisten de gemeenten Malmedy en Monschau namelijk om de toelating om de tenten op te trekken op de overnachtingsplekken te Monschau en Longfaye in te trekken. Beide gemeenten zijn het project genegen en willen hikers graag verwelkomen in een coronavirusvrijere toekomst. 

Er zijn zo van die mensen die de outdoors kennen als hun broekzak. Dàt zijn de mensen in wiens spoor je je vol overgave aan een volgend avontuur wil wagen… in de Hoge Venen! Het WAO-team (We Are Outsiders) lanceert namelijk een nieuw concept: de GIANT-reeks. De aftrap? Een stevige trekking in een van de mooiste hoeken van ons land. Blokkeer 18-20 september alvast in je agenda.

Foto’s: We Are Outsiders/ LUCID en Christophe Engels – bekijk de fotogalerij

Hike Like A Giant

Drie dagen in de Hoge Venen. Tochten van rond de dertig kilometer per dag. Tentje opzetten en uitgeput, maar eindelijk nog eens compleet voldaan in slaap vallen onder de sterrenhemel. Dat klinkt elke buitenliefhebber toch als muziek in de oren? Jou ook? Dan moet je gewoon op trekkingweekend met het plezant gek WAO-team van Tim Zeegers, bezielers van dit avontuurlijk project.

Giant days…

Bij de start in Ovifat ontvang  je een GIANT-knapzak met daarin: gevriesdroogde maaltijden, powersnacks, drankbonnen voor de WAO-night, handige spullen van sponsors en de GIANT-truckercap. En dan is het off you go. Wandelen doe je gewoon op je eigen tempo en in of met je eigen gezelschap. De routes zijn door WAO uitgestippeld, maar niet gemarkeerd. Wel ontvang je de gpx-waypoints en wie wil, kan rekenen op een wandelkaart. Lekker oldschool dus, maar da’s ok. Onderweg zijn er verschillende checkpoints met water, powerfood en good vibes.

De eerste dag (vrijdag) doorkruis je veengebieden met zalige namen zoals Noir Flohai, Geitzbusch en het Brackvenn, om uiteindelijk aan te komen op een geheime slaapplek, in Duitsland (geen G4 noch wifi hier!). Zaterdag wandel je via Fagne Cléfaye, Neûr Lowé en Fagne de Setai naar het WAO basecamp. Daar wacht een wilde avond met heerlijk eten en muziek aan het kampvuur. Zondag is het ‘chilldag’. Na een smakelijk groepsontbijt hike je terug naar Ovifat.

… En Giant nights

Niet alleen de hikes zijn trouwens reusachtig, de nights zijn dat ook. Verwacht unieke slaapplekken midden in een uniek natuurgebied. ’s Ochtends verwent de organisatie je met een ontbijt en avond twee gaat het WAO-team all the way met een diner in WAO-style en een kampvuur. Ouderwets gezellig dus, om nieuwe herinneringen te maken.

Uiteraard mag de muzikale noot zaterdagavond ook niet ontbreken. Heet van de naald: zopas maakte WAO bekend dat Birds That Change Colour en Winterland 76 je die avond van je sokken komen blazen.

Hike Like A Giant praktisch

  • Wannneer? Vrijdagochtend 18 t/m zondagnamiddag 20 september 2020. Registreren en je knapzak oppikken kan al op donderdagavond 17/9.
  • Waar? Hoge Venen, België – start en aankomst aan de skipiste van Ovifat.
  • Afstand? Circa 75 km.
  • Voor wie? Iedereen ouder dan 16j.! Minimale hike-ervaring is weliswaar prettig. Je wandelt immers op een avontuurlijke ondergrond en draagt de volle 75 km je eigen rugzak.
  • Inschrijven? Gewoon doen! Geloof ons, een hike als deze ga je niet snel vergeten.
  • Prijs? €165. Inclusief goed gevulde knapzak, de kampeerplekken, diner en entertainment, basisverzekering en good vibes. Waar voor je geld, noemen we dat.
  • https://weareoutsiders.be

Voor deze eerste editie van Hike Like A Giant slaat WAO de handen in elkaar met het überfijne team van K2/deKampeerder. Hun expertise in hiken en kamperen komt wie nog gear nodig heeft ongetwijfeld goed van pas. Speciaal voor deze tocht kan je via K2/deKampeerder ook een lichtgewicht tentje en/of een slaapzak en matje huren!

Oxfam Trailwalker